CV-ul noului șef al SA „Moldovagaz”, propus de Guvern și aprobat de Moscova

Prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vadim Ceban, este nou președinte al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”. Acesta preia funcția începând de astăzi, 2 septembrie 2019, printr-o hotărâre a Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”.

Potrivit CV-ului făcut public de instituție, Vadim Ceban este economist, iar între 2005-2019 a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private:

2005-2006 – director adjunct al Direcției generale politici structurale, stimularea investițiilor și administrarea patrimoniului public din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova;
2006-2009 – director al Direcției generale politici structurale și investiții din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova;
2009-2010 – director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova;
2010-2013 – șef al Direcției generale securitate energetică și eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova;
2014-2015 – director general al Societății pe acțiuni „Cariera Micăuţi”;
2015-2019 – prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Potrivit comunicatului SA „Moldovagaz”, între 2008-2009 și 2010-2014, desfășurându-și activitatea în cadrul Ministerului Economiei, Vadim Ceban a fost reprezentantul statului și membrul Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”, „cunoaşte specificul complexului de gaze din Republica Moldova, principiile de activitate a SA „Moldovagaz” și întreprinderilor afiliate”.

În anul 2015, Vadim Ceban a participat în calitate de expert la elaborarea conceptului de reformare a întreprinderilor de distribuție gaze ale SA „Moldovagaz”.

În cadrul prezentării noului conducător colectivului SA „Moldovagaz”, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că „… în această perioadă dificilă, noua conducere a SA „Moldovagaz” trebuie să elaboreze propuneri eficiente de soluționare a problemelor acumulate, aferent complexului de gaze al Republicii Moldova”.

La rândul său, noul președinte Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a dat asigurări, că „… în activitatea sa, va întreprinde toate eforturile necesare pentru a asigura adoptarea de către acționarii majoritari a soluțiilor coordonate, aferent problemelor-cheie în activitatea întreprinderii, subliniind, că principala problemă la ziua de azi, care necesită soluţionare neîntârziată, este asigurarea neîntreruptă a livrărilor de gaze naturale către consumatorii republicii”.

În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, din iulie, curent, Dodon declara că urma a fi numit nou director la SA „Moldovagaz”, propus de Guvern și aprobat „în consens cu cei de la Moscova”.

SA „Moldovagaz” nu are un director din mai 2018. Fotoliul a devenit vacant după ce Vasile Botnari a fost promovat de PDM în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Foto antet: moldnova.eu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *