Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   CV-ul noului șef al SA…

CV-ul noului șef al SA „Moldovagaz”, propus de Guvern și aprobat de Moscova

Prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Vadim Ceban, este nou președinte al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”. Acesta preia funcția începând de astăzi, 2 septembrie 2019, printr-o hotărâre a Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”.

Potrivit CV-ului făcut public de instituție, Vadim Ceban este economist, iar între 2005-2019 a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private:

2005-2006 – director adjunct al Direcției generale politici structurale, stimularea investițiilor și administrarea patrimoniului public din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova;
2006-2009 – director al Direcției generale politici structurale și investiții din cadrul Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova;
2009-2010 – director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova;
2010-2013 – șef al Direcției generale securitate energetică și eficiență energetică din cadrul Ministerului Economiei al Republicii Moldova;
2014-2015 – director general al Societății pe acțiuni „Cariera Micăuţi”;
2015-2019 – prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Potrivit comunicatului SA „Moldovagaz”, între 2008-2009 și 2010-2014, desfășurându-și activitatea în cadrul Ministerului Economiei, Vadim Ceban a fost reprezentantul statului și membrul Consiliului de Observatori al SA „Moldovagaz”, „cunoaşte specificul complexului de gaze din Republica Moldova, principiile de activitate a SA „Moldovagaz” și întreprinderilor afiliate”.

În anul 2015, Vadim Ceban a participat în calitate de expert la elaborarea conceptului de reformare a întreprinderilor de distribuție gaze ale SA „Moldovagaz”.

În cadrul prezentării noului conducător colectivului SA „Moldovagaz”, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că „… în această perioadă dificilă, noua conducere a SA „Moldovagaz” trebuie să elaboreze propuneri eficiente de soluționare a problemelor acumulate, aferent complexului de gaze al Republicii Moldova”.

La rândul său, noul președinte Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a dat asigurări, că „… în activitatea sa, va întreprinde toate eforturile necesare pentru a asigura adoptarea de către acționarii majoritari a soluțiilor coordonate, aferent problemelor-cheie în activitatea întreprinderii, subliniind, că principala problemă la ziua de azi, care necesită soluţionare neîntârziată, este asigurarea neîntreruptă a livrărilor de gaze naturale către consumatorii republicii”.

În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, din iulie, curent, Dodon declara că urma a fi numit nou director la SA „Moldovagaz”, propus de Guvern și aprobat „în consens cu cei de la Moscova”.

SA „Moldovagaz” nu are un director din mai 2018. Fotoliul a devenit vacant după ce Vasile Botnari a fost promovat de PDM în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Foto antet: moldnova.eu