Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Plahotniuc, citat la Procuratură:…

DOC Plahotniuc, citat la Procuratură: Este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Anunțul PA

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție (PA) îl citează pe fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, la audieri în cadrul unui dosar în care fostul deputat PD are calitate de banuit fiind suspectat de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Citația a fost făcută printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Procuraturii Anticorupție:

„Procuratura Anticorupție, conducându-se de prevederile art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală, îl citează pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Dânsul are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc”, anunță reprezentanții PA.

În urma unui blocaj privind constituirea unei alianțe de guvernare, în iunie curent, Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova. Ulterior, în dimineața zilei de 30 iulie, Plahotniuc a anunțat pe Facebook că și-a depus mandatul de deputat și că renunță la șefia PD. Fostul lider al Partidului Democrat a declarat atunci că nu are nevoie de „imunitatea unui stat controlat de Moscova”.