Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un medic narcolog a fost…

Un medic narcolog a fost prins cu mită de către ofițerii SPIA

O angajată a Dispensarului Narcologic Republican a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce aceasta estorca și primea 200 de euro de la un tânăr.

Conform informațiilor deținute, în urma efectuării de către Comisia medicală a Dispensarului Narcologic Republican a unui control fictiv (colectarea probelor biologice și trecerea testului psihologic) tânărului urma să îi fie eliberat un aviz consultativ medical, care să îi permită dreptul de a fi admis la studii la o Școală Auto din capitală.

Totodată certificatul urma să dovedească că tânărul nu se afla la evidența narcologică, deși acesta se afla la evidenţă din anul 1998 ca dependent de droguri.

Astfel, la data de 3 februarie, contra sumei de 1800 de lei în primă tranșă, medicul a eliberat tânărului avizul medical, deși conform legislației persoanele care sunt la evidența narcologică se consideră inapte pentru conducerea vehiculelor și respectiv nu își pot efectua studiile pentru obținerea permisului de conducere.

Ca urmare, în contextul acțiunilor de urmărire penală și în baza dosarului intentat de către Procuratura Anticorupţie, ofițerii SPIA au percheziționat biroul medicului imediat după eliberearea avizului medical, depistând banii oferiți medicului și un set de documente medicale ce demonstra eliberarea ilegală a avizului consultativ narcologic.

Invocând probleme de sănătate, medicul narcolog la moment este cercetat în stare de libertate.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 10 ani cu aplicarea unei amenzi de 120.000 – 160.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.