Un „judecător din iad” a ajuns membru al Colegiului disciplinar la CSM

Anatolie Galben este noul membru al Colegiul disciplinar din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii.  Decizia a fost luată astăzi în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. Galben este unul dintre „judecătorii din iad”, care în aprilie 2009, s-a depla­sat în comi­sa­ri­a­tele de poli­ţie pen­tru a se pro­nu­nţa în pri­vinţa apli­că­rii ares­tu­lui pre­ven­tiv pe numele persoanelor reținute în urma protestelor. 

galben

Anatol Galben

Galben, care exercita funcția de judecător de instrucție la Judecătoria sect. Râșcani din Chișinău și care făcea dreptate în comisariate, a rămas nepedepsit, chiar dacă ulterior Comi­sia par­la­men­tară de anchetă pen­tru elu­ci­da­rea cau­ze­lor şi con­se­cinţe­lor eve­ni­men­te­lor de după 5 apri­lie 2009 sta­bi­lea că, „pen­tru prima dată, în isto­ria modernă a sta­tu­lui R. Mol­dova, pro­ce­sele de jude­cată în pri­vinţa per­soa­ne­lor reţi­nute şi bănu­ite de către poli­ţie în săvârşi­rea unor con­tra­venţii şi infra­cţiuni …, au fost jude­cate în incinta comi­sa­ri­a­te­lor de poli­ţie”.

Ana­tolie Gal­ben are cele mai multe cauze exa­mi­nate în comi­sa­ri­ate. În incinta CGP, el a exa­mi­nat 33 de demer­suri ale pro­cu­ro­ru­lui. Acesta, însă, a admis doar 9.  Anatolie Galben, care mai bine de trei ani (1999 – 2002)  a exercitat funcția de procuror,  iar ulterior, 2004-2015, a exercitat funcția de judecător de instrucție  la Judecătoria sect. Râșcani, în iulie anul trecut a fost numit judecător în cadrul aceleiași instanțe.

Citiți AICI despre judecătorii din iad


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Simion

    Iadul e pe acest pamant, zis Moldova Medievala. Deci judekkatorul a sarit din lac in put, dintr-un Iad in altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *