Un credit de peste 1 mln de euro, obținut prin acte false de la BEM

Un locuitor a municipiului Bălți, învinuit pentru dobândie prin înșelăciune a unui credit de 1 250 000 de euo de la Banca de Economii, a fost deferit justiției. Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului. Cauza penală în privința complicelui său, a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

În fapt, potrivit celor constatate de procurori, în perioada anilor 2010 – 2011, inculpatul a organizat o activitate formală cu indici economici înalţi la o firmă, iar ulterior, de comun cu administratorul acestui agent economic au depus un set de acte false la SA „Banca de Economii”, obținând un credit de 1 250 000 euro. Inculpatul este cercetat în stare de arest preventiv, iar urmărirea penală în privința complicelui său (administratorul firmei) a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind anunțat în căutare.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, inculpatul riscă amendă de până la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *