Ultimă oră/ Secretarul general al Președinției ales pentru șefia CNA

Comisia juridică, numiri și imunități, pe parcursul zilei de astăzi, a desfășurat concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție. Comisia a constatat că Ruslan Flocea a acumulat cel mai mare punctaj oferit de membrii comisiei și a ieșit pe locul întîi. Anunțul a fost făcut de către deputatul Grigore Novac, membru al Comisiei Juridice, numiri și imunități, cea care a ales candidatul.

Pe locul doi și trei s-au plasat Cristina Țărnă și respectiv Vitalie Verebceanu, a anunțat Novac.

Ruslan Flocea a activat anterior la CNA, dar ulterior a fost secretar general al Aparatului Președintului Igor Dodon.

Pentru șefia CNA au candidat 9 persoane.

Potrivit lui Ruslan Flocea, în prezent, printre punctele slabe ale CNA se numără promovarea unor reforme ineficiente, fluctuația cadrelor calificate, dotarea insuficientă, credibilitatea redusă a cetățenilor în instituție și ineficiența mecanismelor de protejare a avertizorilor de integritate. Ruslan Flocea enunță drept prioritate de bază a sa la un eventual mandat la CNA „aplicarea unui tratament egal, fără excepții și menajamente, față de toți cei care încalcă legea”. Acesta enumeră printre priorități depolitizarea instituției, independența instituțională, consolidarea echipei, perfecționarea cadrului normativ și asigurarea funcționalității ARBI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *