Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Administrația Națională a…

ULTIMA ORĂ Administrația Națională a Penitenciarelor are un nou director desemnat de Ministerul Justiției

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) va fi condusă de către Anatolie Falca, fost angajat al instituției. Marți, 19 octombrie, a fost învestit în funcția de director al ANP în urma concursului organizat de Ministerul Justiției (MJ).

Astfel, potrivit MJ, Anatolie Falca a promovat concursul pentru funcția de director al ANP, obținând nota 8,12.

Comisia pentru selecție din cadrul Ministerului Justiției a aprobat vineri, 15 octombrie, rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat ministrului Justiției Sergiu Litvinenco candidatura pentru această funcție.

Ministerul Justiției (MJ) a publicat la 11 octombrie, lista celor trei candidați admiși la proba interviului pentru funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Potrivit Ministerului Justiției, Anatolie Falca, Vasile Dobînda și Alexandru Roibu au fost admiși la proba interviului. La proba scrisă – Anatolia Falca a acumulat cel mai mare punctaj 9,14, Vasile Dobînda – 6,4 și Alexandru Roibu – 6,3.

Pe 7 septembrie curent, MJ a anunțat concurs pentru ocuparea funcției publice cu statut special de director al ANP. Funcția de directorul al ANP a rămas vacanta după ce la 7 septembrie curent Dorin Lișman și-a depus cererea de demisie din această funcție.

Anterior, ZdG a relatat că fostul secretar de stat de la MJ Dorin Lișman a primit categoria de calificare „specialist de categoria a II-a”, gradul special „comisar-șef de justiție” pe 27 aprilie curent, în ziua în care a fost numit director al ANP.