Reținuți în momentul în care luau mita

Oamenii legii au reținut, în flagrant delict, un inspector de sector și un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Edineț, în momentul în care estorcau și primeau 9500 de lei de la un bărbat.

Preliminar s-a stabilit că bărbatul figurează într-un dosar penal intentat pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar polițiștii care instrumentează cazul, au cerut suma respectivă de la acesta pentru a nu-l atrage la răspundere penală.

Cei doi polițiști sunt reținuți pentru 72 de ore și se află în izolator.

Infracțiunea comisă de aceștia este calificată ca corupere pasivă, iar dacă va fi dovedită vinovăția acestora, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 120000 la 160000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii suplimentare cu scopul de a stabili toate circumstanțele în acest caz.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *