Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul de Măcărești, Sergiu Manciu,…

Primarul de Măcărești, Sergiu Manciu, trimis în judecată pentru corupere pasivă

Procuratura Anticorupție anunță marți, 22 iunie, că dosarul în care Sergiu Manciu, primarul satului Măcăreşti din raionul Ungheni, este acuzat de corupere pasivă, a fost expediat în judecată.

Primarul împreună cu responsabilul tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei Măcărești au fost reținuți la sfârșitul lunii martie de Procuratura Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).

Pe 2 aprilie curent, judecătorii au admis demersul Procuraturii Anticorupție de arestare pentru 30 de zile a primarului comunei Măcăreşti din raionul Ungheni, învinuit de corupere pasivă.

Potrivit Procuraturii, învinuiții ar fi extorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii de lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.
Responsabilul tehnic și-a recunoscut vina, materialele în privința acestuia fiind deja expediate de procurori în judecată, magistrații urmând în curând să se pronunțe pe acest caz.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.