Principală  —  IMPORTANTE   —   Primarul comunei Măcărești, Sergiu Manciu,…

Primarul comunei Măcărești, Sergiu Manciu, arestat pentru 30 de zile

Judecătorii au admis demersul Procuraturii Anticorupție de arestare pentru 30 de zile a primarului comunei Măcăreşti din raionul Ungheni, învinuit de corupere pasivă.


Primarul împreună cu responsabilul tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei au fost reținuți la sfârșitul lunii martie de Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA.

Învinuiții ar fi estorcat de la administratorul companiei responsabile de construcția apeductului din localitate 410 mii de lei pentru a-i semna procesele verbale de execuție și recepția finală a lucrărilor.


Responsabilul tehnic și-a recunoscut vinovăția și colaborează cu procurorii, iar din acest motiv s-a decis cercetarea lui în libertate, având interdicția de a părăsi R. Moldova.

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a înaintat un demers privind învinuirea primarului de Măcăreşti, Sergiu Manciu, şi responsabilului tehnic a lucrărilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor comunei, reținuți într-un dosar de corupere pasivă.