Pedeapsă mai aspră pentru un bărbat care a traficat o minoră

Procuratura Generală a contestat sentinţa prin care un bărbat s-a ales doar cu o amendă pentru că a impus o minoră din Federaţia Rusă să muncească forţat în R. Moldova.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au stabilit că, în anul 2004, aflându-se în Federaţia Rusă, inculpatul a răpit o minoră pe care a imobilizat-o administrându-i somnifere, după care a transportat-o în R. Moldova, adăpostind-o în or. Soroca, unde timp de doi ani a fost agresată sexual şi impusă să muncească.

În aprilie 2014, inculpatul a fost condamnat pentru comiterea abuzului la adopţia copiilor, fiindu-i stabilită o amendă de 6 mii lei, însă procurorii au considerat sentinţa ilegală şi neîntemeiată, contestând-o. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Bălţi inculpatul a fost recunoscut vinovat de comiterea traficului de copii, fiind condamnat la 10 ani închisoare, fiind luat sub strajă din sala de judecată.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *