Luptătorul K1 rămâne în arest. Procurorul-șef al capitalei cunoaștea decizia instanței înainte de a fi pronunțată?

Luptătorul K1, Aurel Ignat, cercetat penal în dosarul morții lui Serghei Bejenari, tânărul omorât în bătaie în fața unui club de noapte din capitală, rămâne în arest preventiv. Înainte ca judecătorii Curții de Apel Chișinău să delibereze și să pronunțe decizia însă, procurorul-șef al mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț, deja confirma pentru presă că instanța de apel a menținut mandatul de arestare pentru 30 de zile pe numele sportivului.

După ce Șaptefraț a vorbit în presă despre  decizia instanței de apel, ZdG a apelat-o pe procurora pe caz, Angela Pleșca, pentru a verifica informația. Acuzatoarea de stat declara pentru ZdG că instanța „încă nu s-a pronunțat”.

Contactat, procurorul-șef al mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț, a confirmat însă și pentru ZdG informația. Întrebat de unde cunoaște despre astfel de decizie în situația în care procurora pe caz susține că instanța încă nu s-a pronunțat la subiect, Șaptefraț a recunoscut că, de fapt, n-a fost informat dacă s-a expus sau nu CA Chișinău.

„N-au luat o decizie, înseamnă că deliberează. Probatoriu este suficient. Crima este gravă și urmează a fi luată doar o hotărâre”, a declarat Șaptefraț, invocând că răspunsul său a fost interpretat, dar că nu și-a pus problema ca judecătorii să ia o altă decizie.

Ulterior, Angela Pleșca a precizat pentru ZdG că judecătorii au respins recursul declarat de avocatul lui Aurel Ignat. La rândul său, șeful Procuraturii mun. Chișinău a revenit cu un apel pentru „a corecta greșeala” și a confirma că există deja o decizie.

Noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei ziua de naștere a omului legii în clubul Edgo Night Club, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața din 25 mai. Serghei Bejenari, tatăl unui băiat de șapte ani, a fost înmormântat marți, 29 mai, în localitatea sa de baștină, Orhei.

Deși în prima parte a zilei de sâmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele ei: Mihai Pîrgaru, un tânăr de 20 de ani, luptător de K1. Tot duminică, după presiune publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală. Duminică, 27 mai, Pîrgaru este trimis în arest pentru 30 de zile, iar marți, 29 mai, exemplul său este luat și de Aurel Ignat, care, deși escortat la Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani, a refuzat să fie dus în sala de judecată. Curtea de Apel a menținut mandatul pe numele lui Pârgaru la 9 iunie.

Cel de-al treilea învinuit, Eugeniu Deliu, a fost anunțat în căutare internațională.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Academic

  CRONICA PUPINCURISTĂ A LUI PETRU BOGATU

  Printre slugile oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk, “profesorul” septuagenar,
  veșnicul pupincurist Petru Bogatu ocupă un rol de frunte, fiind cel mai experimentat și descreditat în profesie. Petru Bogatu de-a lungul vieții sale zbuciumate de pupincurist și-a schimbat mai mulți stăpâni, posesori al obiectului lui de muncă. A-și aminti doar de piticul bărbos, trădător și minciunos Iurie Roșca, controversatul om de afaceri Victor Țopa și acum de mai mulți ani “profesorul” se află în serviciul credincios la fundul oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk.

  În repriza sa de pupîncurism de la televiziunea oligarhului Prime Tv numită “Cronica lui Bogatu” experimentatul practicant al acestei străvechi profesii jurnalistice ne spune: “Primul lucru care trebuie spus despre alegerile locale din 2018 este faptul că au fost libere și corecte, lucru recunoscut și de observatorii naționali, dar și de cei internaționali. Acest fapt spulberă mitul statului capturat vehiculat de Platforma DA.”

  Desigur, că să afirmi că din faptul că observatorii naționali și de internaționali
  n-au observat încălcări mari la alegeri, rezultă că statul nu-i capturat este foarte
  hazardat. Da cum rămâne cu Parlamentul capturat, cu Guvernul de buzunar cu penalii Iurie Leancă și Chiril Gaburici? Da ce ne facem cu Justiția capturată și tărăgănarea la nesfârșit a dosarului escrocului Șor, care a furat de la popor uriașa sumă de 2,9 miliarde de dolari și nici până acum n-a stat nici o zi la închisoare și n-a întors nici măcar un ban din miliardele furate?

  Și putem noi oare să uităm cum Parlamentul capturat a fost manipulat de oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția, contrar voinței partidelor din opoziție și contrar voinței unei părți importante a opiniei publice a schimbat sistemul de vot? Având în vedere modul fraudulos în care oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk și-a creat majoritatea parlamentară nu trebuiau în nici un caz să se atingă de sistemul de vot înainte de alegeri.

  Din biografia pupincuristului principal al echipei propagandistice a oligarhului
  fățarnic și viclean Plahotniuc aflăm că respectivul “ar fi un jurnalist, eseist,
  analist politic și scriitor din Republica Moldova, de orientare unionistă și
  prooccidentală”. Cât de unionistă și cât de proocidentală este orientarea
  pupincuristul septuagenar Petru Bogatu este de ajuns să judecăm după cât de unionist și proocidental este obiectului lui de muncă, adică fundul oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk, care a contribuit hotărâtor la erijarea odiosului monstrul mancurt prorus Igor Dodon, președinte al țării.

  Tot din Wikipedia aflăm că pupincuristul principal al oligarhului fățarnic și viclean
  Plahotniuk, “profesorul” septuagenar Petru Bogatu pretinde că ar fi descendent direct al lui Ioan Ionescu-Bogatul, hatman de Dubăsari la finele secolului XVII, când
  teritoriul din stânga Nistrului se afla sub administrația domnitorului Duca Vodă. Cât de întemeiate sunt pretențiile de descendență ale autorului “Cronicii pupincuriste a lui Bogatu” de la pricipala televiziune a oligarhului, las pe seama istoricilor să aprecieze, însă participarea nemijlocită a bunelului posesorului obiectului de muncă al “profesorului” septuagenar pupincurist Petru Bogatu, adică a fundului oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk la deportări și foamete organizată de ruso-bolșevici este indutabilă.

  Bătrânii din satul Costuleni, raionul Ungheni, supravețuitorii crimelor regimului
  totalitar ruso-bolșevic povestesc cu durere în suflet cum Andrei Plahotniuk, bunelul actualului oligarh fățarnic și viclean Vladimir Plahotniuk i-a turnat rușilor, ca pe trădători de Patrie, mulți dintre locuitorii satului, fiind deportați în Siberia în
  timpul regimului totalitar ruso-bolșevic. Stranie simbioză, când presupusul descendent direct al hatmanului de Dubăsari Ioan Ionescu-Bogatul, “profesorul” septuagenar Petru Bogatu devine pupincurist principal al fundului descendentului direct al zbirului ruso-bolșevic Andrușca Plahotniuk, bunelul oligarhului fățarnic și viclean Vladimir Plahotniuk.

  De fapt aceasta este încă o dovadă în plus, dacă mai era nevoie că pentru breasla
  pupincuriștilor de nivelul “profesorului” septuagenar Petru Bogatu ideologia nu mai contează nici câtuși de puțin. Apropo, exsperimentatul pupincurist “profesorul” septuagenar Petru Bogatu a practicat aceleași servicii pupincuriste și fundului celui mai cunoscut trădător și minciunos din Basarabia Iurie Roșca timp de peste zece ani, ca vicepreședinte al FPM (1990-1992) și director al publicației “Țara” (1994-2002).

  Că pentru pupincuristul “profesor” septuagenar Petru Bogatu ideologia nu contează nici câtuși de puțin ne-o mai dovedește și aceea că înainte de a se angaja ca pupincurist principal la oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk, “profesorul” a muncit mai mulți ani în aceiași funcție, adică de pupincurist principal la adversarul convins al acestuia, controversatul om de afaceri Victor Țopa. Așa că și acum, când “profesorul” pupincurist Petru Bogatu ne vorbește cu atâta ardoare despre integrare europeană, despre vot geopolitic sau apropiere de România, înțelegem foarte bine care-i valoarea acestor cuvinte pe buzele și limba bătrânului “profesor” pupincurist.

  În ultimul său seans de pupincurism, (a nu se confunda cu seansurile de spiritism ale altora), din emisiunea sa “Cronica pupîncuristă a lui Petru Bogatu” de la principala televiziune a oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk, pupincuristul “profesor” septuagenar Petru Bogatu spune, că “emisiunea nu va fi nici comentariu, nici editorial în sensul clasic al acestor noţiuni, pentru că îmi doresc să arunc o privire critică asupra evenimentelor, dar fără încrâncenare”. Despre ce fel de “încrâncenare” poate fi vorba într-un seans de pupincurism? Oare oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk de asta plătește o groază de bani, ca fundul său să se “încrânceneze”? Fundul oligarhului trebuie să se simtă liber, destins, ca mângâiat de valurile mării la începutul verii, pentru ca serviciul prestat să-și merite toți banii.

  *** 12.06.2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *