Principală  —  IMPORTANTE   —   Interlopul Gheorghe Orlov, plasat în…

Interlopul Gheorghe Orlov, plasat în arest la domiciliu. Detalii de la autorități

Interlopul Gheorghe Orlov a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit reprezentanților Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale(PCCOCS), măsura a fost aplicată de judecător după examinarea demersului PCCOCS de prelungire a arestului preventiv și a demersului avocatului de schimbare a măsurii.

„Cetățeanul Moldovei extrădat recent de Ucraina a fost plasat în arest la domiciliu, în această săptămână.

Măsura a fost aplicată de judecător după examinarea demersului PCCOCS de prelungire a arestului preventiv și a demersului avocatului de schimbare a măsurii.

Potrivit legii, la faza cercetării judecătorești, procurorul nu este în drept să conteste încheierile judecătorului.

Investigațiile continuă, cu aflarea acestuia în stare de arest la domiciliu, cu brățară de monitorizare electronică”, ne-a comunicat Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Gheorghe Orlov, dat în căutare internațională, care în luna noiembrie a reușit să intre și să plece de pe teritoriul R. Moldova, a fost extrădat la 14 noiembrie 2020, din Ucraina către organele de drept din R. Moldova.

La 7 decembrie 2020, prim-vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), deputatul Igor Grosu, a acuzat că ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, împreună cu președintele în exercițiu, Igor Dodon, au organizat intrarea în R. Moldova, în perioada 1 noiembrie – 15 noiembrie, a unei autorităţi criminale.

Și ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat atunci intrarea în tara a interlopului Gheorghe Orlov, spunând că acesta „a stat în restaurantele din nordul țării, așteptând rezultatele alegerilor”.

În replică, ministrul Voicu a respins acuzațiile și a declarat că atunci când a intrat în țară Orlov nu figura în baza de date a Poliției de Frontieră. Tot el spune că atunci când a fost stabilit că acesta este dat în căutare internațională a fost monitorizat, iar după ce a ajuns pe teritoriul Ucrainei autoritățile de la Chișinău au conlucrat cu cele ucrainene pentru reținerea lui. Și reprezentanții Președinției au declarat că acuzațiile sunt nefondate.

Gheorghe Nazaruc, condamnat în Federația Rusă pentru atac armat, mai deţine un paşaport moldovenesc în care figurează cu numele Gheorghe Chelmescu, şi un paşaport eliberat de către autorităţile de la Moscova, în care apare oficial cu numele de Gheorghi Orlov.

Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, care este și mâna dreaptă a liderului criminal Grigore Caramalac, alias Bulgaru,  a trecut frontiera de stat a Republicii Molodva, având misiunea de a destabiliza situația din țară după alegerile prezidențiale. În noaptea de 13 noiembrie, Nazaruc a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar în timpul controlului vamal, polițiștii de frontieră nu au întreprins nicio  acțiune de reținere.

Citește și: