Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă o reţinere în dosarul…

Încă o reţinere în dosarul Moldasig. Administratorul bazei de date al Registru-Corect, cercetat pentru spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari

Administratorul bazei de date a SA Registru-Corect a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul în care figurează preşedintele Consiliului de administraţie al SA Moldasig. Acesta este bănuit că, în complicitate cu reprezentanta Moldasig, a comis infracţiunea de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari, prin intermediul SA Registru-Corect.

Amintim că, zilele curente, CNA a reţinut-o pe principala suspectă în acest dosar, care este învinuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20.000.000 de lei.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia ar fi organizat o schemă prin care a deposedat câţiva acţionari ai MAIB şi alte persoane de 17.189 de acţiuni. Pentru realizarea planului său, aceasta a falsificat mai multe procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele acţionarilor de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore.

Infracţiunea de spălare de bani se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.