Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ 20 de zile de…

FOTO 20 de zile de arest pentru fostul șef PA. Declarațiile făcute de Viorel Morari, adus de mascații de la Fulger la judecătorie

Judecătorii au emis luni, 13 ianuarie, mandat de arestare pentru 20 de zile în izolator pe numele fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, acesta fiind pus sub învinuire pentru abuz în serviciu și fals în acte publice.

Viorel Morari, fostul procuror-șef al PA, a fost adus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana de către mascații de la Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Pe holurile instanței de judecată, Morari a declarat că ar fi nevinovat, că dosarul în care este vizat ar fi unul politic și că, astfel, s-ar încerca distragerea atenției publice de la alte subiecte sau fapte, dar și că dosarul său ar fi fost inițiat la comanda noului șef al Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo și al președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

PG respinge acuzațiile aduse de Viorel Morari.

Fostul șef al PA, Viorel Morari, a fost reținut vineri, 10 ianuarie, în ordinea articolului 166 din Codul de procedură penală pentru 72 de ore.

„În fond, Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”, se spune în comunicatul de presă emis de PG, sâmbătă, 11 ianuarie.

Sursă poză: Igor Ionescu, cameraman ZdG