Fostul viceministru al MAI a fost reținut într-un dosar de corupție

Veaceslav Ceban, fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare și viceministru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a fost reținut ieri seara, 24 iunie, de către ofițerii Centrul Național Anticorupție și a procuraturii Anticorupție.

Potrivit lui Anatolie Golea, șeful Serviciului Protecției și Pază de Stat (SPPS), Ceban a fost reținut într-un dosar de corupție, fiind suspectat că ar fi cerut zece mii de euro pentru „soluționarea unui dosar”, relatează protv.md.

La 15 iunie 2011, Veaceslav Ceban a preluat funcția de conducere a Departamentului Instituţii Penitenciare, atunci când fostul director, Vadim Cojocaru, a fost revocat din funcție de ministrul Justiției. Ulterior, la 16 mai 2013, Ceban este numit viceministru al Ministerului Afacerilor Interne, fiind propus de către ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Dorin Recean. În prezent, acesta ocupa funcția de șef al unei direcții generale al Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

CV-ul lui Veaceslav Ceban

Data şi anul naşterii: 31 octombrie 1971

Locul naşterii: Cobusca Veche, raionul Anenii Noi

Experienţă profesională:

2011 – 2013 Șef al Departamentului Instituţii Penitenciare

2009 – 2011   Şef al Direcţiei antidrog, Ministerul Afacerilor Interne (MAI)

2008 – 2009   Şef al Direcţiei Misiuni Speciale, MAI

2005 – 2007   Director-adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, MAI

2004 – 2005   Şef al Secţiei Misiuni Speciale a Direcţiei Misiuni Speciale a Departamentului Serviciilor Operative, MAI

1999 – 2001   Inspectoratul de Poliţie, Chişinău

1997 – 1999   Comisariatul de Poliţie Centru, Chişinău

1992 – 1997   Detaşamentul Special de Pază, MAI

 Studii

2005 – 2008   Academia de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova

1997 – 2001      Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept

1994 – 1997      Şcoala Medie Specială de poliţie a Ministerului Afacerilor Interne

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. petru

    ati cunoscut demult care este situatia cu angajarea lui caraman la SV el fiind anterior condamnat! cit la costat lipsa unei investigatii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *