CSM a decis când va avea loc Adunarea Generală a Judecătorilor

CSM a decis când va avea loc Adunarea Generală a Judecătorilor
4 vizualizări
14 ianuarie 2020 | 09:06

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc marți, 14 ianuarie, în ședință. Pe agendă sunt programate 24 de subiecte, printre care și subiectul cu privire la convocarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Pe agenda ședinței de astăzi sunt incluse 24 de subiecte.

Tot la ședința de astăzi urmează să fie examinată cererea unor judecători cu privire la promovarea în funcție. Pe listă, este și numele Svetlanei Tizu, magistrata vizată în dosarul mitei pentru judecători, fiind suspectată în acest caz de corupție. (Detalii aici) Judecătoarea solicită „numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă„.

11:10 Ședința CSM s-a încheiat.

11: 07 Cu 8 voturi pro, membrii CSM au decis organizarea Adunării Generale a Judecătorilor pe data de 13 martie, începând cu ora 10:00. Pe agenda ședinței sunt programată prezentarea raportului anual cu privire la activitatea CSM și a sistemului judecătoresc.

11: 03 Demersul Consiliului Europei, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la atelierul de lucru privind reținerea, arestarea, examinarea medicală și detenția persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

11:02 Demersul preşedintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, referitor la soluționarea chestiunii privind achitarea unor plăţi judecătorului Gheorghe Balan a fost respins de CSM.

11:00 Cererea judecătorului Veaceslav Nicula de la Judecătoria Chișinău, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor a fost aprobată.

10:59 Cererile unor preşedinţi şi vicepreşedinţi ai instanţelor judecătoreşti, referitor la acordarea concediului de odihnă anual sau rechemarea din concediul de odihnă anual au fost aprobate.

10:58 Membrii CSM au decis ca cererile celor 6 judecători să fie remise.

10:50 Sunt examinate cererile unor judecători/candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi Colegiului de selecţie, pentru o eventuală promovare/numire în funcţie.

Pe listă, este și numele Svetlanei Tizu, magistrata vizată în dosarul mitei pentru judecători, fiind suspectată în acest caz de corupție. (Detalii aici) Judecătoarea solicită „numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă„.

10:07 Este examinată contestarea Hotărârii Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor nr. 166/11 din 18 octombrie 2019 de către Andrian Grigorițchi, candidat la funcția de judecător. Cu 9 voturi, contestarea a fost aprobată.

10:05 Demersul Universității de Stat ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, referitor la delegarea judecătorului Judecătoriei Comrat Igor Botezatu, în calitate de membru al Comisiei de evaluare a tezelor de master a fost aprobat de CSM, cu 9 voturi pro.

10:03 Este examinat subiectul cu privire la modificarea Hotărîrii Plenului CSM nr. 403/31 din 10 decembrie 2019. Demersul a fost respins.

10:02 CSM a desemnat 5 judecători care vor participa la conferința regională cu genericul „Recuperarea și administrarea bunurilor infracționale”, în data de 29 – 30 ianuarie 2020.

9:57 Este examinat demersul Proiectului comun UE/CoE ”Combaterea Corupției prin Aplicarea Legii și Prevenire”, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la conferința regională cu genericul ”Recuperarea și administrarea bunurilor infracționale”, în data de 29 – 30 ianuarie 2020.

9:54 Este examinat subiectul cu privire la desemnarea unui membru în componența Consiliului Institutului Național al Justiției. Cu votul a 9 membri a fost anunțat concurs. În 10 zile, doritorii pot depune dosarele în acest sens.

9:38 Este examinat subiectul cu privire la adresarea Curții Constituționale pe marginea sesizării nr. 230a/2019 privind controlul constituționalității Legii nr.193 din 20 decembrie 2019 pentru modificarea Legii nr.947 din 19 iulie 1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

9:37 Cu 9 voturi pro, demersul președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție, Vladimir Timofti referitor la modificarea numărului judecătorilor specializați în materie de contencios administrativ a fost acceptat de CSM.

9:33 Sunt examinate demersurile unor președinți ai instanţelor judecătoreşti, referitor la desemnarea unor judecători pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție. Au fost aprobate demersurile.

9:32 Este examinat subiectul cu privire la demersul președintelui Judecătoriei Orhei, Veronica Cupcea referitor la acordarea gradului de calificare unui judecător. Cu 7 voturi, demersul a fost aprobat de CSM.

9:31 Demersul președintelui interimar al Curții de Apel Chișinău, Lidia Bulgac referitor la desemnarea unor judecători specializați în controlul judiciar asupra activității de testare a integrității profesionale a fost admis parțial.

9:25 Este examinat demersul președintelui interimar al Curții de Apel Chișinău, Lidia Bulgac referitor la desemnarea unor judecători specializați în controlul judiciar asupra activității de testare a integrității profesionale. Membrii CSM sunt în deliberere.

9:23 Este examinată cererea judecătorului Ludmila Barbos de la Judecătoria Chișinău, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parţial plătit pentru îngrijirea copilului minor. A fost amânată examinarea cererii.

9:09 Este examinată cererea judecătorului Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți, referitor la stabilirea duratei reduse a timpului de lucru. Subiectul este examinat în ședință închisă.

9:08 Este examinat subiectul cu privire la cererea de demisie din funcția de inspector-judecător a domnului Valentin Roșca. Cu 9 voturi, cererea de demisie a fost aprobată.

9:06 Agenda ședinței CSM a fost aprobată cu votul a 9 membri.

9:01 Ședința a început. La ședință participă 9 membri și se declară deliberativă.

MAIL AUTOR

Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

Șapte persoane, testate de ANSP la coronavirus: Rezultatele sunt negative

Șapte persoane care prezentau simptome asociate infectiei cauzate de coronavirusul de tip nou au fost testate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). De la cele șapte persoane au fo…
Șapte persoane, testate de ANSP la coronavirus: Rezultatele sunt negative

OMS: Epidemia de coronavirus se află într-un „punct decisiv”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că epidemia de coronavirus a atins un „punct decisiv”. În acest sens, oficialul a cerut statelor să acţionez…
OMS: Epidemia de coronavirus se află într-un „punct decisiv”

Slusari îndeamnă candidații din cursa de la Hîncești să se retragă în favoarea lui Cobzac: „Există riscul ca într-o circumscripție pro-europeană să câștige un candidat anti-european”

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, se arată convins că în cadrul alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești candidatul independent Grigore Cobzac se află în fruntea…
Slusari îndeamnă candidații din cursa de la Hîncești să se retragă în favoarea lui Cobzac: „Există riscul ca într-o circumscripție pro-europeană să câștige un candidat anti-european”

Cinci rute de microbuz își sistează activitatea începând de săptămâna viitoare

Cinci rute de microbuz din Chișinău îşi vor sista activitatea începând cu ziua luni. Este vorba despre unitățile de transport care circulă pe liniile 108, 178, 135, 129, 175. Anunțul a fost făcut de către preșe…
Cinci rute de microbuz își sistează activitatea începând de săptămâna viitoare

Ruslan Codreanu: „Primarul vrea să aducă autobuze direct din Belarus, gata pe roți, în datorii”

Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, se arată nedumerit de decizia Primăriei Chișinău de a procura, în credit, 100 de autobuze noi din Belarus pentru renovarea Parcului Urban de Autobuze. În a…
Ruslan Codreanu: „Primarul vrea să aducă autobuze direct din Belarus, gata pe roți, în datorii”

Dosarele Tranga – Morari – Varzari. Răspunsul PG la scrisoarea adresată de către un procuror

Procurorul anticorupție, Vladislav Bobrov, care a gestionat dosarul în care figurează omul de afaceri Viorel Varzari a expediat la 31 ianuarie curent un raport prin care îl informează pe șeful Procuraturii Gene…
Dosarele Tranga – Morari – Varzari. Răspunsul PG la scrisoarea adresată de către un procuror