A fost reținut membrul unei rețele de proxeneți

Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost reţinut, fiind bănuit de racolarea unei minore de 17 ani, de a se prostitua pentru bani. Individul ar fi profitat de vulnerabilitatea victimei şi ar fi convins-o să ofere servicii sexuale contra plată sub protecţia sa, într-un apartament închiriat.

Conform datelor acumulate de către poliţişti, bărbatul s-ar fi apropiat de victimă pe stradă, invitând-o la o cafea. Astfel, ar fi determinat-o să se prostituieze, cunoscând de faptul că este încă minoră.

Actualmente, bănuitul este cercetat penal în stare de arest pentru trafic de copii, iar victima a fost plasată la un centru specializat unde-i este asigurată asistenţă psihologică.

Dacă vinovăţia bănuitului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 până la 12 ani.

Este de menţionat, că individul făcea parte dintr-o reţea de proxeneţi, care anterior au fost documentaţi şi reţinuţi de poliţia capitalei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *