Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Magistrații Judecătoriei districtului Sovetskiy au…

Magistrații Judecătoriei districtului Sovetskiy au plasat în arest la domiciliu un nou inculpat în dosarul privind atacul cu împușcături de la școala din Kazan

Foto: ria.ru

Magistrații Judecătoriei districtului Sovetskiy din Kazan au plasat în arest la domiciliu un nou inculpat în dosarul privind atacul cu împușcături din gimnaziul nr. 135, în urma căruia au decedat nouă persoane. Inculpatul ar fi directorul general al companiei de securitate „Siguranța ta” Serghei Ivanov, scrie Novaya Gazeta.

În dosar figurează și Marat Ziganshin, inginer pentru instalarea, întreținerea și repararea sistemelor de securitate și alarmă de incendiu ale „Uniunii de monitorizare a Incendiilor”.

Potrivit sursei citate, atât Ziganshin, cât și Ivanov sunt acuzați de furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță, ceea ce a implicat în mod accidental moartea a două sau mai multe persoane (partea 3 a articolului 238 din Codul penal).

Un dosar penal privind atacul cu împușcături de la școala din Kazan a fost deschis la sfârșitul lunii iunie, curent.

Firma „Siguranța ta” a furnizat servicii pentru întreținerea sistemului de control și gestionare a accesului la sala de sport.

Pe 11 mai, a avut loc o tragedie în gimnaziul nr. 135 din Kazan. Un fost student, Ilnaz Galyaviev, în vârstă de 19 ani, a intrat în școală, înarmat cu o pușcă de vânătoare Hatsan Escort. Atacatorul a ucis cel puțin nouă persoane, majoritatea fiind elevi ai clasei a 8-a.

Potrivit unor date ale anchetei, Galyaviev ar fi tras cel puțin 17 focuri de armă.

Citește și: