Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Atac cu împușcături la…

VIDEO Atac cu împușcături la școala din Kazan: numărul persoanelor decedate ajunge la 11. Imagini din interiorul școlii

Numărul de persoane ucise în atacul cu focuri de armă în școala nr. 175 din oraşul Kazan din centrul Federației Rusiei a crescut la 11, majoritatea victimelor fiind copii, informează agenţiile de presă ruse.

Novaya Gazeta scrie că doi elevi au murit pe loc după ce au sărit de la etajul trei al școlii, în timp ce atacatorul efectua împușcături.

Interfax.ru scrie că împușcăturile au fost efectuate de către doi adolescenți, unul fiind reținut, iar al doilea atacator fiind împușcat în timpul asaltului, după ce ar fi luat ostatici mai mulți elevi. Identitatea atacatorului împușcat nu este dezvăluită.

Potrivit TASS, citând o sursă din Ministerul Educației, 32 de persoane au fost rănite, fiind duse la spitale. Președintele Tatarstanului a ajuns la gimnaziul din Kazan și a intrat în școală.

Între timp, Novaya Gazeta a publicat imagini din interiorul școlii unde au avut loc împușcăturile.

Potrivit TASS, referindu-se la surse din cadrul instituțiilor de drept, unul dintre cei care a deschis focul, conform datelor preliminare, a fost un adolescent, el fiind reținut de oamenii legii.

Potrivit canalului de Telegram Baza, numele unuia dintre atacatori este Ilnaz Renatovich Galyaviev, în vârstă de 19 ani. Galyaviev a absolvit gimnaziul 175 acum patru ani, iar acum este la facultate. Potrivit canalului de Telegram 112, cu puțin timp înainte de a ataca școala, Galyaviev și-a deschis un cont Telegram, unde ar fi avertizat despre ce avea să facă.

Arma unuia dintre cei care au efectuat împușcăturile la școala din Kazan a fost înregistrată oficial, a declarat președintele Republicii Tatarstan.

Presa rusă mai scrie că a fost intentat un dosar penal. În orașul Kazan a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste. Măsurile de securitate au fost intensificate în toate instituțiile de învățământ.