Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul de la Londra ia…

Guvernul de la Londra ia măsuri împotriva noii variante de COVID-19: începând de marți, acoperirea feței va fi obligatorie în magazine și în transportul public

Măsurile temporare și de precauție pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron COVID-19 în Marea Britanie vor intra în vigoare marți, a confirmat Guvernul de la Londra.

De la ora 4:00, marți, 30 noiembrie, acoperirea feței va fi obligatorie în magazine și în alte locuri, cum ar fi bănci, oficii poștale și la coafor, precum și în transportul public, „cu excepția cazului în care persoanele sunt scutite de acest lucru”.

Toți călătorii care sosesc în țară de la ora 4:00 marți, 30 noiembrie, vor fi obligați să facă un test PCR în ziua a 2-a sau înainte și să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ al testului. Aceste teste PCR pot fi achiziționate de la furnizori privați. Testele gratuite NHS nu sunt valabile în acest scop.

Sub președinția Marii Britanii, o reuniune urgentă a miniștrilor sănătății G7 va fi convocată, luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluțiile Omicron.

Pe 25 noiembrie curent, Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) a confirmat că a fost detectată o nouă variantă COVID-19, B.1.1.529, în Africa de Sud. 22 de cazuri pozitive ale variantei B.1.1.529 au fost înregistrate în țară în urma colaborărilor de secvențiere genomică între NICD și laboratoarele private. 

Pe 27 noiembrie, două cazuri de COVID-19 cu mutații compatibile cu B.1.1.529 au fost identificate în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.