FBI a arestat un angajat bancar acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Biroul Federal de Investigaţii din Statele Unite a anunţat, la 26 ianuarie curent, arestarea unui angajat bancar din New York, suspectat că ar fi agent rus de spionaj, relatează ABC News.

Evgheni Buriakov este acuzat de colaborare cu Serviciul rus de informaţii externe (SVR), fiind „agent neoficial sub acoperire”, potrivit FBI. „Suspectul lucrează ca angajat al unei filiale a unei bănci ruse din Manhattan (New York)”, precizează FBI.

Angajatul bancar a fost arestat preventiv sub acuzaţia de spionaj în favoarea unui stat străin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *