Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consiliul UE urmează să decidă…

Consiliul UE urmează să decidă dacă Kovesi va prelua funcţia de procuror-şef european

Consiliul Uniunii Europene are astăzi, 19 septembrie, o întrunire, pentru o discuţie pe tema desemnării procurorului-şef european, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, care a precizat că este posibil să fie luată şi o decizie legată de şefia Parchetului UE.

Potrivit mediafax.ro, europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat, pe Facebook, că marţi, 17 septembrie, a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european.

Din echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european fac parte Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

Întrebată cum va vota joi Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE, premierul român Viorica Dăncilă a subliniat că împotrivă.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei, noteaza mediafax.ro.