BBC: Iranul ar fi arestat persoana greșită în cazul avionului ucrainean

Iranul susține că a arestat persoana care a transmis filmulețul în care arată cum avionul ucrainean plin cu pasageri a fost doborât de rachete, relatează BBC.

Iranul susține că a doborât accidental avionul, incident ce a dus la moartea a 176 de persoane, și a anunțat arestarea mai multor persoane în urma evenimentului.

Președintele Hassan Rouhani a declarat că ancheta cazului va fi supravegheată de o „curte specială” și a subliniat că pentru „evenimentul tragic” nu ar trebui să fie acuzată o singură persoană.

Potrivit BBC, mass-media iraniană a raportat că forțele de ordine au arestat o persoană pentru că ar fi transmis filmulețul în care se observă cu rachetele lovesc avionul, confruntându-se cu acuzații de amenințare a securității naționale.

Cu toate acestea, jurnalistul iranian care a postat filmarea transmite că sursa de la care are respectiva înregistrare este în siguranță și că autoritățile iraniene au arestat persoana greșită.

Sursa: BBC


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *