Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alte patru rețineri în cazul…

Alte patru rețineri în cazul de răpire a bancherului din Tadjikistan, complici ai lui Rustam Ashurov, cel care a împușcat mortal două persoane pe Aeroportul Internațional Chișinău

Cel puțin patru persoane au fost reținute fiind suspectate de răpirea primului vicepreședinte al băncii Orienbank, Shuhrat Ismatulloev, au anunțat autoritățile din Tadjikistan pentru postul local Radio Ozodi.

Potrivit surselor citate, în răpirea bancherului au fost implicați foști ofițeri de poliție alături de infractori recidiviști. Numele celor reținuți nu au fost dezvăluite. Alături de Rustam Ashurov, cetățean al Republicii Tadjikistan, care a împușcat mortal două persoane pe Aeroportul Internațional Chișinău, printre suspecți la răpirea bancherului tadjic este un fost angajat al Ministerului de Interne și al Agenției de Stat Tadjikă pentru Controlul Financiar și Anticorupție și un fost angajat al procuraturii.

„Au fost patru răpitori, dar în răpire au fost implicate mai multe persoane. Pentru mașina Hyundai Sonata cu geamuri fumurii, în care a fost răpit bancherul, autorii pregătiseră 11 numere de înmatriculare, în principal numere de înmatriculare ale agențiilor de securitate, pe care polițiștii rutieri nu le opresc în mod normal. De aceea, mașina cu geamuri fumurii nu a fost oprită pentru inspecție la punctul de control al poliției rutiere de la ieșirea din Dușanbe, spre regiunea Sughd”, a declarat sursa citată.

Primul vicepreședinte al Oriennbank, Shuhrat Ismatulloev, a fost răpit de persoane necunoscute la 23 iunie, ora locală 20.00, pe strada Zakario Rosi din cartierul Ismoili Somoni din capitală, și dus spre cartierul Aini, potrivit datelor oficiale.

Soarta bancherului rămâne necunoscută. În prezent, salvatorii din cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență și Apărare Civilă din Tadjikistan caută mașina în râul Zerafshan.

Citiți și: Cazul de răpire al bancherului din Tadjikistan: Bărbatul care a omorât doi oameni pe aeroportul din Chișinău, singurul suspect identitatea căruia a fost divulgată