Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Primele declarații ale mamei minorei…

Primele declarații ale mamei minorei lovite mortal de un troleibuz, după ce a obținut statut procesual în dosarul penal

Mama minorei care a fost lovită mortal de un troleibuz, pe 24 martie, în sectorul Ciocana al capitalei, se arată îngrijorată de comentariile din mediul online, care „se focusează pe drepturile învinuitei în principal”, fiind ignorată fapta comisă și „lipsa de regrete” a acesteia, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a avocatei Doina Străisteanu.

Mama fetei decedate spune că șoferița nu și-a cerut scuze și nici nu a transmis condoleanțe.

,,Ne este greu să citim despre mila față de ucigașa și familia ei, despre îngrijorările oamenilor față de drepturile acesteia, când ucigașa copilului nostru nu și-a exprimat nici regretul, nici condoleanțele sale. Copilul nostru a fost ucis cu o deosebită cruzime. Ea nu doar ne-a lovit fiica pe trecerea de pietoni, ea a strivit viața în corpul fragil al copiului nostru, mergând peste ea”, spune mama copilei.

Anterior, avocatul șoferiței, Victor Pavlov, a transmis, în numele clientei sale, condoleanțe și regrete familiei, precizând că învinuita este gata să ajute financiar părinții fetei. Potrivit acestuia, clienta sa acum nu este în stare să vină personal cu scuzele de rigoare.

Sursa Video: Moldova1

Mama minorei a mai menționat în imaginie video că urmează interogarea unor persoane, care vor da mărturii împotriva șoferiței.

„Astăzi am scris o cerere de interogare a martorilor despre care cunoaștem și care au văzut cele întâmplate pe 24 martie, și anume cum învinuita conducătoare a troleibuzului, încălcând regulile de circulație, folosea limbaj necenzurat la adresa pietonilor, dar și la adresa altor șoferi”, a precizat mama fetei decedate.

Șoferița de la volanul troleibuzului care a lovit mortal vineri, 24 martie, minora de 12 ani pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de către oamenii legii pentru 72 de ore. Ulterior, șoferița a fost arestată pentru 30 de zile.

Inițial, șoferița a fost arestată și plasată în Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost pronunțată duminică, 26 martie, de către Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana. Totuși, joi, 30 martie, a fost înlocuită măsura preventivă, șoferița fiind eliberată și plasată în arest preventiv la domiciliu.