Principală  —  IMPORTANTE   —   Șoferița care a lovit mortal…

Șoferița care a lovit mortal o fetiță de 12 ani, plasată în arest la domiciliu

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal pe data de 24 martie o minoră de 12 ani a fost eliberată și plasată în arest preventiv la domiciliu. Decizia a fost luată joi, 30 martie, de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru, a confirmat informația pentru ZdG.

„Confirmăm că a fost înlocuită măsura preventivă „arestul preventiv” cu măsura preventivă „arest la domiciliu” pe un termen de 30 de zile”, a spus Violina Moraru, fiind contactată de ZdG.

Inițial, șoferița a fost arestată și plasată în Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost pronunțată duminică, 26 martie, de către Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana. Atunci, fiind contactați de ZdG și întrebați despre motivele solicitării unei asemenea măsuri preventive, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au declarat că „ținând cont de gradul prejudiciabil al faptei incriminate, infracțiunea fiind una gravă, în scopul evitării distorsionării circumstanțelor importante pe caz, procurorul a considerat drept proporțională cu particularitățile individuale ale cauzei aplicarea măsurii preventive, arestul preventiv, în privința învinuitei”.

Mai mulți apărători ai drepturilor omului au considerat decizia de atunci drept una nejustificată.

Victor Pavlov, avocatul șoferiței troleibuzului, a declarat și el că ar fi „mult prea dură” măsura preventivă aplicată în privința clientei sale.

„În calitate de avocat o să luăm atitudinea corespunzătoare, o să depunem actele necesare. Evident că sunt avocatul doamnei și o consider o măsură mult prea dură în speța dată, reieșind din circumstanțele cauzei (…). Este Codul de procedură care ne arată că s-au prezentat niște probe care nu vorbesc despre faptul necesității imperioase de a fi aplicat arestul preventiv față de doamna în cauză. Reieșind din acest lucru, noi o să reacționăm la încheierea judecătorului de instrucție”, a declarat Victor Pavlov pentru Ziarul de Gardă.

Șoferița de la volanul troleibuzului care a lovit mortal vineri, 24 martie, minora de 12 ani pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de către oamenii legii pentru 72 de ore. Ulterior, șoferița a fost arestată pentru 30 de zile.