Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul și primarul capitalei au…

Premierul și primarul capitalei au discutat despre amenajarea orașului pentru sărbătorile de iarnă. Decizia luată

Imagine-simbol

Anul acesta, pentru sărbătorile de iarnă, în centrul capitalei va fi organizat un eveniment unic și va fi inaugurat un singur pom de Crăciun. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Guvernului, după întrevederea dintre premierul R. Moldova, Ion Chicu și primarul capitalei Ion Ceban.

Astfel, un „Târg de Craciun” va fi amenajat în Piața Marii Adunări Naționale și în Scuarul Catedralei Mitropolitane.

La ședința organizată la Guvern a participat primarul general al capitalei, Ion Ceban, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, dar și secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi.

„Toate acțiunile componente ale sărbătorilor de iarnă trebuie să fie integrate într-un singur eveniment. Practica deficitului de comunicare dintre autorități, care determina realizarea a două sărbători separate, e bine să rămână în trecut”, a declarat Chicu.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a susținut abordarea premierului și a solicitat suport pentru organizarea sărbatorilor de iarna.

În anii precedenți, Guvernul și-a inaugurat propriul brad și și-a organizat propriul Târg de Crăciun pe strada 31 August din centrul capitalei, în timp ce Primăria a amenajat un pom de Crăciun în PMAN.