Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pe agenda lui Putin nu…

Pe agenda lui Putin nu există nicio întrevedere cu Dodon

Pe agenda președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, nu este programată, deocamdată, nicio întrevedere cu președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, a declara joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, citat de Ria Novosti.

Anterior, Dodon a scris pe contul său de Facebook, în urma unei conversații telefonice cu șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitrii Kozak, că va vizita Federația Rusia într-o vizită de lucru unde va discuta probleme de cooperare ruso-moldovenești.


Din câte știu eu, în viitorul previzibil, o astfel de întâlnire nu se află în programul președintelui. Dar contacte cu Kozak, cel mai probabil, vor avea loc, dar nu vă pot spune data exactă”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea dacă este planificată o întâlnire între Putin și Dodon.

La 15 noiembrie în R. Moldova a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Cetățenii moldoveni au ales șeful statului pentru următorii patru ani. Concurenții din turul doi al alegerilor au fost fostul prim-ministru Maia Sandu și președintele Igor Dodon, care candidează pentru un al doilea mandat. Conform datelor preliminare de pe site-ul Comisiei, după prelucrarea a 100% din protocoalele de la secțiile de votare, Sandu câștigă alegerile prezidențiale cu 57,72% din voturi. 42,28% dintre alegători au votat pentru Dodon.

La 19 noiembrie, Dodon a postat un mesaj pe Facebook prin care a anunțat că a discutat la telefon cu Dmitrii Kozak, șef adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse.

La finele discuției, am convenit cu Dmitrii Kozak în privința organizării vizitei mele de lucru în Federația Rusă, pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”, a scris Dodon pe Facebook.

Sursa: Ria.ru