Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   O nouă ședință a Adunării…

O nouă ședință a Adunării Populare a Găgăuziei s-a încheiat fără aprobarea componenței Comitetului Executiv

Sursa: partidulsor.md

Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit astăzi, 5 septembrie, la Comrat pentru a discuta, din nou, despre aprobarea Componenței Comitetului Executiv al Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia, informează Nokta. Nici de această dată decizia privind componența comitetului nu a fost luată.

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a declarat pentru postul public de televiziune Moldova1 „Conform raportului comisiei de reglementare, s-au găsit câteva erori, unii candidați încă nu cunosc limba găgăuză. Nu știu cum o să fie procesul de votare, dar, cel mai probabil, nu o să fie aprobată nici astăzi, pentru că votăm pentru întreaga componență”.

Bașcana Găgăuziei, Eugenia Guțul, a cerut amânarea ședinței întrucât câțiva candidați pentru componența Comitetului Executiv au lipsit de la adunare. În urma nemulțumirii deputaților adunați în cadrul ședinței, guvernatoarea i-a asigurat că până la încheierea termenului stabilit, va încerca să prezinte o nouă componență.

Vineri, 25 august, a avut loc cea de-a patra ședință a Adunării Populare a Găgăuziei, care s-a încheiat cu respingerea componenței Comitetului Executiv. Conform votului majorității deputaților, termenul de revizuire a candidaților sugerat de vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Gheorghe Leiciu, este 15 noiembrie.