Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Componența Comitetului Executiv al Găgăuziei…

Componența Comitetului Executiv al Găgăuziei propusă de Eugenia Guțul, respinsă pentru a patra oară

Foto: Sandu Tarlev

Vineri, 25 august, a avut loc cea de-a patra ședință a Adunării Populare a Găgăuziei pentru a decide aprobarea structurii și componenței Comitetului Executiv al Unității Teritoriale Autonome (UTA) Găgăuzia propuse de guvernatoarea Eugenia Guțul. Aceasta s-a încheiat cu respingerea componenței Comitetului Executiv. Vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, Gheorghe Leiciu, a sugerat revizuirea și prezentarea listei la următoarea ședință. 

Președintele Adunării, Dmitri Constantinov, a propus votarea structurii dacă Eugenia Guțul va revizui și reconsidera reducerea și optimizarea structurii Comitetului Executiv al Găgăuziei peste 6 luni. Ședința a fost întreruptă după ce Eugenia Guțul a ieșit din sală împreună cu echipa sa.

Eu sunt bașcanul Găgăuziei. Ceea ce privește structura, structura respectivă este legală. Cred că trebuie aprobată în forma în care se află. Peste jumătate de an am putea să o revizuim. Dragi deputați ai Adunării Populare, sunt dezamăgită de voi și de această ședință. De aceea pot să vă spun că o să acționez așa cum cred de cuviință, în conformitate cu legea. Nu mai vreau să particip la această ședință”, a declarat bașcana Găgăuziei. La scurt timp, ea s-a reîntors în sala de ședințe, în ciuda nemulțumirii deputaților. 

Ședința s-a încheiat însă fără aprobarea componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei. Gheorghe Leiciu, vicepreședintele Adunării Populare a Găgăuziei, a sugerat termenul de revizuire până la data de 15 noiembrie. Potrivit Nokta, majoritatea deputaților au votat în favoarea acestei propuneri. 

Ședința de vineri a fost cea de-a 4-a încercare de aprobare a componenței Comitetului Executiv al Găgăuziei, ultimele ședințe având loc pe 4 și 11 august.