Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatîi a cerut la CEC…

Usatîi a cerut la CEC excluderea lui Dodon din cursa prezidențială: „Avem probe că a cheltuit mult mai mult decât a declarat”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus joi, 12 noiembrie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) cererea de excludere a lui Igor Dodon din alegerile prezidențiale.

Usatîi susține că vine cu această solicitare după ce la tipografia de stat Universul din centrul Capitalei au fost depistate mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat de Dodon.

Renato Usatîi acuză că Igor Dodon ar fi tipărit peste 2 milioane de ziare, iar cheltuielile pentru aceste servicii nu au fost incluse în rapoartele financiare depuse la CEC, ceea ce reprezintă o încălcare a legislației.

Plahotniuc de un an și jumate nu mai este în R. Moldova, dar toată violararea justiției continuă.

Dodon toată viața lui a fost mincinos, Dodon chiar dacă va fi prins cu sacul de bani în mâini va spune că a vândut nuci și a făcut bani. Tot timpul spune doar minciuni. Dodon mai scapă uneori pentru că judecatorii care erau în buzunarul lui Plahotniuc, acum sunt în buzunarul lui Dodon. Avem probe că Dodon a cheltuit mult mai mulți bani pentru ziare și combustibil decât cei declarați”, declară Usatîi.

Staff-ul lui Igor Dodon anunță că a sesizat organele de drept după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au depistat la tipografia de stat Universul din centrul capitalei mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat.

Reprezentanții lui Dodon spun că este vorba despre o acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului și au sesizat observatorii naționali și internaționali.