Principală  —  IMPORTANTE   —   Stafful lui Igor Dodon condamnă…

Stafful lui Igor Dodon condamnă evenimentele de la tipografia Universul: Este o acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului

Staff-ul lui Igor Dodon anunță că a sesizat organele de drept după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au depistat la tipografia de stat Universul din centrul capitalei mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat.

Reprezentanții lui Dodon spun că este vorba despre o acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului și au sesizat observatorii naționali și internaționali.

„Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage  atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea  probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și 
partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre 
finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul 
Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de „politician curat” al 
contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o 
acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”, se arată în comunicatul transmis de staff.

Legat de ziarul care a fost descoperit, staff-ul lui Igor Dodon spune că tirajul este unul perfect legal și că e vorba despre o problemă tehnică a tipografiei private cu care a semnat contractul.

„Cât privește pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon, 
acesta este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul 
existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată ne-a anunțat 
că are dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru 
tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. Toate acțiunile 
noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire 
de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului”, se arată în declarația staff-ului.

În această dimineață, deputatul PAS Oazu Nantoi și activistul unionist Vlad Bilețchi au depistat mai multe microbuze pline cu ziare tipărite în favoarea candidatului independent Igor Dodon în apropiere de Editura „Universul”, care este însă o tipografie de stat, iar în ziare se raportează o tipografie privată. 

Ulterior, la fața locului au venit mai mulți deputați ai opoziției care după 2 ore au reușit să intre în interiorul tipografiei unde au fost depistați mai mulți paleți plini cu ziarele electorale. Legislatorii spun că e vorba despre mai multe legalități și au chemat poliția la fața locului.

Întreg tirajul a fost urcat în mai multe mașini ale poliției.

Un grup de deputați socialiști au venit și ei la tipografie, în frunte cu șeful staff-ului de campanie a lui Igor Dodon. Vlad Bătrîncea susține că aleșii poporului și activiștii civici vor răspunde conform legii pentru blocarea tipăririi ziarelor.