Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Încă un pretendent la primăria…

Încă un pretendent la primăria Chișinăului. Partidul fostului ambasador al R. Moldova în SUA și-a anunțat candidatul pentru capitală

Ion Bulgac/ Facebook

Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) și-a anunțat candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Chișinău. Formațiunea l-a propus pe Ion Bulgac, pe care l-a prezentat ca fiind „reprezentant al tineret generații de antreprenori”.

În ultimii 4 ani, Ion Bulgac a activat în câteva companii private specializate în agricultură competitivă. Între anii 2019 și 2022, Ion Bulgac a condus Asociația Națională pentru Dezbateri Academice – o organizație non-guvernamentală care promovează dezbaterile academice și oratoria ca instrumente de educație non-formală pentru tineri, potrivit unui comunicat de presă al CUB.

Președintele CUB este Igor Munteanu, fost deputat al Plaformei DA și fost ambasador al R. Moldova în SUA.

Anterior, și alte formațiuni și-au anunțat candidații pentru funcția de primar al capitalei.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, l-a înaintat pe deputatul Lilian Carp. Mișcarea social-politică Liga Orașelor și Comunelor (LOC) l-a desemnat pe activistul Mihai Bagas la funcția de primar al Chișinăului. Partidul Socialiștilor (PSRM) a anunțat că-și va face public mai târziu candidatul pentru primărie. Iar actualul primar, Ion Ceban, a anunțat încă anul trecut că vrea să candideze pentru al doilea mandat.

Alegerile locale urmează să aibă loc pe 29 octombrie sau pe 5 noiembrie 2023.


În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.