Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Primarul pro-rus al capitalei,…

VIDEO Primarul pro-rus al capitalei, Ion Ceban, care anterior și-a luat concediu pentru a-l susține pe Dodon în campania electorală, anunță lansarea Partidului Mișcarea Alternativă Națională: „Suntem pentru integrarea europeană începută mulți ani în urmă și pentru asta vom lupta și acționa”

Primarul capitalei, socialistul Ion Ceban, a anunțat în cadrul unui briefing de presă, organizat pe 23 august în incita Primăriei Chișinău, lansarea partidului „Partidul Mișcarea Alternativă Națională”.

Ceban nu a oferit multe detalii, menționând că în prezent se lucrează la statutul și programul partidului, precum și toate aspectele tehnice privind înregistrarea formațiunii.

„Odată cu începerea războiului în Ucraina am considerat că este omenesc să facem o pauză și să ne implicăm plenar în susținerea refugiaților și în gestionarea acestei crize. (…) Astăzi sunt în fața dumneavoastră pentru a anunța că lansăm Partidul Mișcarea Alternativă Națională. Partidul care este pentru faptele făcute și contra vorbelor sterile. Suntem pentru dezvoltarea țării, pentru renaștere și modernizare, pentru independență și neutralitatea R. Moldova. Suntem pentru integrarea europeană începută mulți ani în urmă și pentru asta vom lupta și acționa.

(…) În prezent începe să lucrăm la statutul și programul partidului, toate aspectele tehnice privind înregistrarea formațiunii. Cu detalii vom reveni”, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban

În decembrie 2021, primarul capitalei Ion Ceban, ales pe listele PSRM, a anunțat că lansează Mișcarea Alternativă Națională (MAN) care, potrivit lui, urma să fie o alternativă a actualei guvernări.

Primarul Capitalei Ion Ceban anunță că lansează Mișcarea Alternativă Națională: „Au fost guvernări corupte, oligarhice, dar mai proastă guvernare R. Moldova nu a avut niciodată”

În 2019, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a câștigat alegerile pentru Primăria Chișinău. Ceban l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a acumulat 47,61%, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. Cu 2 săptămâni înaine de alegerile prezidențiale din 2020 însă, Ion Ceban a anunțat că își ia concediu pe cont propriu pentru a-l susține pe Igor Dodon.

Este considerat un apropiat al lui Igor Dodon, alături de care a apărut în mai multe ipostaze și cu care regulat a ținut ședințe la sediul Președinției, pe când Dodon era președinte, despre situația din municipiu.