Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fosta președintă a raionului Leova,…

Fosta președintă a raionului Leova, care a plătit pentru a fi lăudată în presă, completează numărul deputaților democrați

Foto: ipn.md

Cu 6 820 de voturi sau 30,08% din voturi, președinta Organizației Teritoriale Leova a PDM, Efrosinia Grețu, obține mandat de deputat pe circumscripția uninominală nr. 41. Aceasta este urmată de socialista Aliona Briceag (22,9%) și candidatul blocului electoral ACUM, Vladimir Putregai (21,65%).

Citiți și: Radiografie electorală: Totul despre candidații din circumscripția nr.41

Foto: ipn.md

Efrosinia Grețu este președinta Organizației Teritoriale Leova a PDM. Între 2011-2015, a fost președintă a raionului Leova din partea PDM, după ce anterior a deținut funcțiile de președintă a Consiliului Sindicatului Educației din raion și de vicepreședintă a raionului. Pedagog de profesie, aceasta a activat circa 30 de ani ca directoare a Centrului de Creație a Elevilor din raionul Leova.

Portalul Moldova Curată scrie că într-un raport al Curții de Conturi făcut public în anul 2014 este vizată atât conducerea raionului Leova de atunci, cât și autoritățile publice locale de nivelul I din raion în care se menționează că nu ar fi gestionat corect banii publici.

Înainte de acele alegeri parlamentare din 30 noiembrie 2014, scrie aceeași sursă, când a candidat la un fotoliu de deputat, Efrosinia Grețu a fost vizată într-o altă anchetă jurnalistică. În an electoral, Consiliul Raional Leova a plătit  6 mii de lei publicaţiei „Literatura şi Arta” pentru un articol în care i-au fost aduse laude preşedintei raionului, Efrosinia Greţu, membră de partid.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2017-2018, Efrosian Grețu a avut venituri de peste 247 de mii de lei din pensie, indemnizație de la Consiliul raional Leova și dobândă la bancă și prestarea serviciilor de instruire în cadrul unei asociații obștești. Familia acesteia deține patru terenuri, o casă de 127 m2 și un apartament de 51,7 m2. Efrosinia Grețu deține un depozit bancare cu 250 de mii de lei în cont.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza în timp real rezultatele alegerilor în circumscripția națională și circumscripțiile uninominale.