Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon spune că nu va…

Dodon spune că nu va crea niciun blocaj în activitatea noului președinte ales al R. Moldova: „Dacă aveți nevoie de ajutor, de ceva, poftim, sunt disponibil”

Foto: Andrei Mardari

Președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, susține că va preda „liniștit” mandatul noului președinte ales și că „nu va crea niciun blocaj în activitatea acestuia”. În context, Dodon menționează că „este gata să-i acorde suport și ajutor Maiei Sandu, dacă președinta aleasă îi va solicita acest lucru”. Declarațiile au fost făcute vineri, 27 noiembrie, în cadrul emisiunii săptămânale „Președintele Igor Dodon răspunde.”

La 24 decembrie când noul președinte depune jurământul și este învestit intră în această instituție. Eu nu voi crea niciun fel de blocaje în activitatea noului președinte ales. Eu sunt gata să, dacă va fi necesar, să acord suportul. De aceea, doamna Maia Sandu, dacă aveți nevoie de ajutor, de ceva, poftim, sunt disponibil. Niciun fel de blocaje nu vor fi, intrați în funcție, asigurați-vă mandatul, dar nu uitați de angajamentele față de oameni. Eu voi fi foarte critic atunci când se va merge împotriva unor valori și atunci când se va încălcat Constituția în rest succese și cu Doamne ajută”, a declarat Dodon.

Tot aici, Igor Dodon menționează că datorită lui, în ultimii patru ani, raitingul instituției prezidențiale a crescut considerabil, iar noul președinte ales va activa într-o clădire proaspăt reparată și într-o instutuție care „se bucură de încrederea cetățenilor”.

Ratingul instituției prezidențiale în 2016 era în jur de trei 4 %. Președinția era apreciată de către cetățeni mai jos decât Guvernul și Parlamentul. Ce avem acum? În ce condiții intră noul președinte. În primul rând clădire reparată, nu pe Iorga. Am reușit în acest mandat să sporesc încrederea față de instituția prezidențială (…) practic de 10 ori a crescut încrederea în instituția prezidențială. Este o instituție puternică, cu atribuții care are o imagine bună în ochii oamenilor. Eu cred că aceasta este datorită și activității mele în patru ani”, a mai menționat Dodon