Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Încă un deputat socialist…

DOC Încă un deputat socialist a depus o solicitare la ANI, PG și Fisc pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale unui deputat PAS

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, susține că a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Procuratura Generală (PG) și Serviciul Fiscal de Stat (Fisc), pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihail Popșoi. Potrivit lui Odnostalco, în documentele depuse de către parlamentarul PAS „sunt mai multe neconcordanțe și lacune”.

Analizând declarația depusă de Mihai Popșoi am constatat că deși mandatul de deputat, inclusiv al dl Popșoi, este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, pe parcursul anului 2019 deputatul PAS a fost remunerat cu 58 509.6 MDL și 10 140.12 Euro de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă, Universitatea din Milano (bursier).

Totodată, conform declarației de avere și interese depuse de dl Mihai Popșoi la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24.02.2019, Popșoi avea un credit de 30 000 lei, scadent în 2019. Deja din fotoliul de deputat, dl Popșoi nu a indicat în declarația de avere și interese depusă la ANI acest credit, ceea ce induce asupra faptului îmbunătățirii semnificative a situației financiare”, menționează deputatul PSRM.

Totodata, deputatul socialist susține că „a stabilit divirgențe și la modul de declarare a bunurilor imobile”.

„S-au stabilit divergențe și la modul de declarare a bunurilor imobile. În declarația depusă la CEC, dl Popșoi a indicat un apartament cu suprafața 65.5 m.p. , dobîndit în 2012 în sumă de 405196 MDL și apartament cu suprafața de 29.5 m.p. dobîndit în 2016 în sumă de 405196 MDL. Când a ajuns în funcția de deputat, Mihai Popșoi a declarat că apartamentele au fost dobîndite în alți ani.
De asemenea, s-a constatat divergențe și la declararea bunurilor mobile, unde inițial automobilul de model Toyota Corolla a fost indicat cu 98000 MDL conform declarație de avere și interese depusă la CEC, ulterior tot același automobil a fost declarat cu 90000 MDL sau cu 8000 MDL mai puțin”
, mai scrie Odnostalco.

În replică, Popșoi susține că „socialiștii caută nod în papură în declarațiile de avere a deputaților onești”. Detalii aici

Anterior, Deputatul socialist, Grigore Novac susține că a depus o solicitare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și la Procuratura Generală (PG), pentru a verifica declarațiile de avere și interese ale deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Veronica Roșca. Potrivit lui Novac, deputata nu a indicat în declarația de avere o casă, apartamente, alte imobile și faptul că este proprietara și administratoarea unei companii.

În replica, deputata a declarat că acțiunile parlamentarului socialistului vin după ce anterior Roșca a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratură pe numele deputatului socialist Corneliu Furculiță și pe numele procurorului Igor Popa invocând că cei doi „au admis încălcări grave la declararea averii”.

Totodată, parlamentara a menționat că „este gata să răspund în fața oricărui procuror și judecător pentru fiecare ban cinstit câștigat de ea și familia sa”.