Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum „ajunge” un post de…

Cum „ajunge” un post de televiziune al lui Lucinschi la Dodon?

Socialiştii își consolidează grupul mediatic pe care l-ar controla. Firma Exclusiv Media, al cărei fondator, oficial, este deputatul PSRM Corneliu Furculiţă, a solicitat Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) o licență de emisie pentru postul NTV Moldova, ce va dufuza emisiunile NTV din Rusia, un post apropiat Kremlinului, retransmis în prezent pe teritoriul Moldovei de TV7, canal ce-i aparţine deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi, scrie anticorupție.md.

Autorii proiectului îşi propun să facă un post de televiziune generalist şi care, spre deosebire de politicile promovate de PSRM şi de NTV din Rusia, să pună accent pe valorile europene.

„Concepţia de fond a postului este realizarea obiectivelor generale: de a contribui nemijlocit la educarea publicului în înţelegerea proceselor politice şi sociale provenite din ţară şi lume”, susțin autorii proiectul prezentat la CCA.

Aceştia îşi doresc să lanseze mai multe emisiuni de analiză, una dintre ele având denumirea „Politica în direct”. Acest anunț a nemulțumit-o pe jurnalista Natalia Morari. „Domnule Dodon, a fost o mare surpriză să aflu că vreţi să furaţi şi denumirea emisiunii mele şi s-o plasaţi pe acelaşi slot de timp. E ruşinos. Şi mai ruşinos e că vă prefaceţi că n-aţi avea nicio tangenţă cu acest post TV. Oare nu dumneavoastră v-aţi lăudat la toată lumea că aţi semnat contractul cu NTV?”, se întreabă retoric Morari, care realizează emisiunea „Politica” difuzată la TV7.

Drept replică, Igor Dodon susține că nu are de gând să rivalizeze „cu adevărații mediamagnați din PDM și PLDM. Eu personal nu sunt proprietar sau sponsor al niciunuia dintre proiectele media care își fac sau își vor face apariția pe piața moldovenească. Dar întotdeauna voi încuraja apariția noilor surse media, spre deosebire de unii mediamagnați albaștri sau verzi care blochează direct dezvoltarea mass-media în R. Moldova”, a comentat tot pe Facebook Igor Dodon, liderul PSRM.

CCA a respins proiectul cu cinci voturi din nouă. Cei patru membri care l-au aprobat sunt Dinu Ciocan, Dragoş Vicol, Artur Cozma şi Olga Barbălată.

Amintim că până acum emisiunile realizate de NTV erau retransmise de TV7 care îi aparţine deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi. TV7 nu mai retransmite buletinele de ştiri ale NTV de la 1 mai 2015. Potrivit proiectului prezentat de socialişti, aceste emisiuni urmau să reapară în R. Moldova.

Sursa: anticoruptie.md