Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Casa Albă anunță că Joe…

Casa Albă anunță că Joe Biden s-a întâlnit la Varșovia cu Maia Sandu: „Președintele Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”

Casa Albă a anunțat că președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit pe 21 februarie, la Varșovia, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. Potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, în cadrul întrevederi cu Maia Sandu, Joe Biden „a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială” a țării noastre.

Președintele american a subliniat, de asemenea, asistența oferită de Statele Unite pentru a ajuta R. Moldova „să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică”.

„Președintele Joseph R. Biden Jr. s-a întâlnit astăzi la Varșovia cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Președintele Biden a reafirmat sprijinul puternic al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. El a subliniat și asistența SUA, îndreptată spre a ajuta Moldova să-și consolideze reziliența politică și economică, inclusiv agenda sa de reformă democratică și securitatea energetică, și pentru a depăși efectele războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Președintele american Joe Biden a susținut marți, 21 februarie, la Varșovia, un discurs în care și-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în fața invaziei Moscovei. Acest discurs vine după o vizită surpriză pe care președintele SUA a făcut-o la Kiev, cu câteva zile de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

În timpul discursului susținut la Varșovia, liderul de la Casa Albă, Joe Biden, s-a adresat președintei R. Moldova, Maiei Sandu, prezentă la evenimentul din capitala Poloniei. Biden a declarat că este „foarte mândru” să fie alături de președinta Maia Sandu și de „oamenii liberi din R. Moldova”.

„Democrațiile de peste tot din lume sunt mai puternice. În momentele de neliniște, oamenii înțeleg ce este important și pentru ce este nevoie să lupte. Oamenii știu asta, voi știți asta. De fapt, voi, în Polonia știți mai bine decât oricine ce înseamnă solidaritatea. Ne amintim cum Varșovia a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial și prin ce a trebuit să treacă Polonia sub regimul comunist.

Iată care este și dorința poporului moldovean – dorința cetățenilor Moldovei de a trăi în libertate, atunci când și-au obținut independența și s-au îndreptat pe calea Uniunii Europene. Președinta Sandu este astăzi aici. Sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră și de oamenii liberi din R. Moldova”, a spus Joe Biden.

VIDEO Joe Biden, mesaj pentru R. Moldova: „Dorința cetățenilor Moldovei a fost de a trăi în libertate, atunci când și-au obținut independența și s-au îndreptat pe calea UE”