Principală  —  Ştiri   —   La solicitarea fondatorilor, CA a…

La solicitarea fondatorilor, CA a retras licența de emisie pentru două posturi de televiziune

Sursa foto: adevarul.ro

La solicitarea fondatorilor posturilor de televiziune „RTR Moldova” și „Bravo TV”, membrii Consiliului Audiovizualului (CA), unanim, au admis retragerea licențelor de emisie ale acestora în ședința de astăzi, 28 decembrie. Potrivit CA, cele două posturi TV au fost repetat sancționate.

Licența „RTR Moldova” a fost suspendată prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) în luna decembrie 2022. Pe parcursul acelui an, postul TV a fost sancționat cu șapte avertizări publice și 18 amenzi în sumă totală de 178 500 lei. CA a înregistrat , „în principal, încălcări privind asigurarea informării corecte și lipsa de programe locale”.

Totodată, Bravo TV a fost sancționat în ultimii doi ani cu nouă amenzi în valoare de 141 500 lei „pentru insuficință de programe locale și întreruperea nemotivată a emisiei”.

Pe 20 decembrie 2023, TV-Comunicații Grup SRL a notificat CA despre renunțarea la difuzarea serviciului RTR Moldova, iar pe 21 decembrie 2023, Bravo TV SRL a anunțat despre același lucru”, explică reprezentanții CA.

În proporție de 50 la sută, RTR Moldova este controlată de o organizație non-guvernamentală din Rusia, „Российское общество по организации и управлению проектами в области средств массовой информации и массовых коммуникаций”, pe scurt, „Rosmediacom”.

În proporție de 25 la sută, RTR Moldova este controlată de Valentina Stețco. Alte 25 la sută sunt deținute de compania „SB Grup Media” SRL, fondată de Oxana Borşevici (20%), Galina Sîrbu (80%).

Directorul RTR Moldova este Evghenii Sergheev, care, împreună cu Valentina Ștețco, deține postul Bravo TV, prin intermediul companiei „Bravo TV” SRL.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a aprobat vineri, 16 decembrie, o decizie privind suspendarea, pe perioada stării de urgență, a licențelor de emisie pentru șase posturi de televiziune din R. Moldova. Este vorba despre posturile „Primul în Moldova”, „RTR Moldova”, „Accent TV”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”.