Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon a închiriat Skoda…

Igor Dodon a închiriat Skoda Superb din campania electorală de la firma consilierului municipal socialist Vasile Chirtoca. Cât a costat serviciul

Igor Dodon folosește automobilul Skoda de la începutul campaniei electorale

Automobilul Șkoda Superb nou pe care Igor Dodon l-a folosit în campania electorală și despre care Ziarul de Gardă a scris anterior, a apărut în ultimul raport financiar al candidatului care a fost depus în ultima zi de campanie, vineri 30 octombrie. Potrivit documentului prezentat la CEC, autototurismul a fost luat în chirie de la compania DAAC-Auto care aparține consilierului socialist Vasile Chirtoca.

Candidatul Igor Dodon a fost surprins călătorind la toate întîlnirile electorale la bordul unei Skoda Superb și de fiecare dată a fost însoțit de cel puțin 2 mașini ale Serviciului de Pază și Protecție de Stat. Până în ultima săptămână a campaniei electorale, Igor Dodon nu știa că mașina cu geamuri fumurii era închiriată de la compania colegului și, după cum a spus de mai multe ori, prietenului său Vasile Chirtoca.

Vedeți mai jos dialogul pe care reportera Ziarului de Gardă l-a avut cu Igor Dodon.

Reporter (R): Cu ce mașină ați venit astăzi la întâlnire?
Igor Dodon (I.D.): Întrebați colegii și dvs o să vedeți. Skoda.
R.: Cui aparține această Skoda?
I.D.: Este luată în arendă de către stafful electoral.
R.: De la cine?
I.D.: O să întrebați colegii de la stafful electoral.
R.: În raportul financiar depus la CEC nu se regăsește acest automobil.
I.D.: Pentru că a fost luat în arendă, nu este proprietar.
R.: Dacă este luat în arendă, el oricum trebuie indicat în raport.
I.D.: Încă o dată, sunt colegii care se ocupă de raport și întrebați.
R.: Compania de la care ați contractat servicii de transport zice că nu v-a oferit așa automobil.
I.D.: Întrebați-i încă o dată. 

Pentru serviciile prestate, DAAC-Auto a primit la 29 octombrie, 27 866,61 de lei, echivalentul a 1400 de Euro, ceea ce înseamnă că în mediu, Igor Dodon a plătit o chirie de circa 50 de Euro pe zi.

Pe site-urile de anunțuri, chiria unui automobil similar cu cel utilizat de Igor Dodon în vizitele sale în teritoriu costă nu mai puțin de 60 de euro pe zi. Totodată, prețul unui astfel de automobil, nou, începe de la 30 de mii de euro, în funcție de dotări.

Tot în ultima zi de campanie, din fondul electoral al candidatului Igor Dodon a fost făcută o plată importantă. Astfel, în conturile Partidului Socialiștilor a fost vărsată suma de 237 880,8 lei pentru locațiunea oficiilor. La cursul BNM, asta ar fi echivalentul a 12 mii de euro.

Citiți investigația Ziarului de Gardă privind mașinile de campanie a candidaților la funcția de președinte.