Principală  —  IMPORTANTE   —   Explozii în această noapte în…

Explozii în această noapte în regiunea transnistreană. Biroul politici de reintegrare: „Organele de anchetă vor petrece investigații și vor elucida cauzele și circumstanțele”

Foto: MVD PMR

În noaptea din 6 spre 7 mai, în satul Vărăncău din raionul Râbnița din regiunea transnistreană au fost înregistrate mai multe explozii, informează portalul de știri „Novosti Pridnestrovia”.

„În apropierea satului Voronkovo, raionul Râbnița, în zona fostului aerodrom, au avut loc patru explozii. În seara zilei de 6 mai, aproximativ la ora 21:40, primele două dispozitive explozive ar fi fost aruncate dintr-o dronă. O oră mai târziu, atacul s-a repetat. Adâncimea pâlniilor este de aproximativ 1 metru, iar diametrul de aproximativ 25 de centimetri. La fața locului se află o echipă de anchetă. Experții au extras elementele rămase din dispozitivul exploziv de la fața locului pentru a-l studia”, se anunță într-un comunicat oficial al presupusului Minister al Afacerilor Interne al regiunii transnistrene.

Ziarul de Gardă a solicitat opinia oficială a Biroului politici de reintegrare a R. Moldova cu privire la acest incident. „Satul Vărăncău nu este amplasat în zona de securitate. Organele de anchetă vor petrece investigații și vor elucida cauzele și circumstanțele. La momentul de față pagube nu au fost înregistrate și nimeni nu a avut de suferit”, declară Mariana Sarî, purtătoarea de cuvânt a Biroului politici de reintegrare.

Știrea se actualizează.

Sursa foto: mvd.pmr