Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un ofițer de urmărire…

VIDEO Un ofițer de urmărire penală din Chișinău și un polițist cu funcție de conducere din Cimișlia, reținuți pentru abuz de serviciu

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut, pentru 72 de ore, un ofițer de urmărire penală din IP Centru din Chișinău și un ofițer cu funcție de conducere din IP Cimișlia.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 ore în urma perchezițiilor efectuate luni, 27 februarie, în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele acestora.

Cei doi sunt cercetați pentru că ar fi comis un abuz de serviciu, accesând de pe telefonul mobil al unui bărbat, care s-a aruncat în gol în noiembrie 2022, contul bancar al acestuia, de unde au sustras, după mai multe încercări, suma de 1400 dolari (peste 26.000 lei), conform SPIA.

„În timpul investigării cazului, angajații bănuiți activau în calitate de ofițeri de urmărire penală în cadrul IP Centru al DP municipiului Chișinău. Fapta acestora a fost depistată după ce mama bărbatului decedat a anunțat autoritățile despre lipsa sumei de bani.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la 27 februarie 2023, în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele personale ale angajaților vizați, au fost depistate și ridicate obiecte și alte mijloace de probă ce au relevanță în cadrul cauzei penale. Astfel, aceștia au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al R. Moldova”, arată un comunicat al SPIA.

În prezent, conform SPIA, unul din cei doi cooperează cu organul de urmărire penală la investigarea abuzului de serviciu comis.