Roman Cojuhari este noul administrator interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”: „Sunt multe lucruri de făcut și sunt deschis spre colaborare pentru a dezvolta această instituție” – Ziarul de Gardă
 • Roman Cojuhari este noul administrator interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”: „Sunt multe lucruri de făcut și sunt deschis spre colaborare pentru a dezvolta această instituție”

  Roman Cojuhari este noul administrator interimar al Î.S. „Poșta Moldovei”: „Sunt multe lucruri de făcut și sunt deschis spre colaborare pentru a dezvolta această instituție”
  Roman Cojuhari (cel din stânga) este noul administrator interimar al Î. S. „Poșta Moldovei; Sursa foto: Roman Cojuhari/ Facebook
  21 septembrie 2021 | 20:22

  Consilierul municipal de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Roman Cojuhari este noul administrator interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”. Se întâmplă după ce Vitalie Zaharia, directorul de la Întreprinderea de Stat Î.S. „Poșta Moldovei”, care anterior a fost acuzat de presiuni asupra unor funcționari pentru a participa activ în campania prezidențială din 2020 alături de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), acuzații pe care le-a calificat drept „false”, a depus cerere de demisie.

  Roman Cojuhari a fost desemnat în calitate de administrator interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” marți, 21 septembrie.

  Cojuhari susține că „Poșta Moldovei”, precum și alte instituții de stat, necesită să treacă printr-un proces de modernizare și adaptare la standardele internaționale de digitalizare. Potrivit acestuia, serviciile poștale din cadrul întreprinderii ar trebui să crească în performanță și să atingă un nivel de profesionalism competitiv cu companiile străine care mai activează pe piața din R. Moldova.

  „Mă simt onorat de încrederea acordată pentru ocuparea acestui post important la o instituție legendară care de-a lungul timpului aduce corespondența în casele oamenilor (…). Dezvoltarea serviciilor de plăți electronice și creșterea vitezei de procesare și livrare la fel este un obiectiv important pentru modernizare a serviciilor prestate cetățenilor de către instituție (…). Sunt multe lucruri de făcut și sunt deschis spre colaborare pentru a dezvolta această instituție în așa fel încât cetățenii să aibă încredere în serviciile oferite de Î.S. „Poșta Moldovei”, iar angajații să se simtă mândri că activează în cadrul acestei instituții”, a spus Cojuhari într-o postare pe Facebook.

  Noul director al Î.S. „Poșta Moldovei” susține că are o experiență de peste 8 ani în sistemul bancar.

  „Experiența obținută în funcțiile de conducere atât din domeniul privat în calitate de director comercial și director financiar, cât și în funcții de conducere din domeniul public, va aduce amprenta și asupra dezvoltării Î.S. „Poșta Moldovei”. Îmi propun ca aceste îmbunătățiri să fie simțite pe plan intern, în rândul angajaților, dar și pe plan extern, de către clienții noștri din țară și de peste hotare (…)”, a menționat Roman Cojuhari.

  Despre numirea noii conduceri a Î.S. „Poșta Moldovei” a venit cu o reacție pe Facebook directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Cozonac.

  „Poșta Moldovei are o nouă conducere. Cred ca Roman Cojuhari va aduce acolo un spirit antreprenorial și va face ca serviciile poștale să corespundă necesităților cetățenilor și mediului de afaceri. Într-un ceas bun”, a spus Cozonac.

  Vitalie Zaharia, directorul de la Întreprinderea de Stat Î.S. „Poșta Moldovei”, care anterior a fost acuzat de presiuni asupra unor funcționari pentru a participa activ în campania prezidențială din 2020 alături de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), acuzații pe care le-a calificat drept „false”, a depus cerere de demisie. Despre asta a anunțat Vitalie Zaharia marți, 21 septembrie, printr-un mesaj pe Facebook.

  În mesajul postat pe Facebook, Zaharia și-a anunțat demisia din funcție și le-a mulțumit colegilor de la „Poșta Moldovei” pentru efort.

  În ianuarie 2021, Directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a venit cu mai multe acuzații la adresa directorului Poștei Moldovei, Vitalie Zaharia, menționând că înainte de alegerile prezidențiale din 2020, la indicațiile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, asupra unor funcționari au fost puse presiuni, inclusiv din parte lui Zaharia, pentru a-și părăsi funcțiile.Detalii aici.

  Directorul Poștei Moldovei Bălți, Vasile Guțu, a declarat atunci că ar fi fost obligat de Zaharia să participe activ în campania prezidențială alături de PSRM. Tot atunci, Vitalie Zaharia a anunțat că dezminte acuzațiile și le califică drept false, defăimătoare și tendențioase”. Detalii aici.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  Ion Boțan, cititor fidel al Ziarului de Gardă a fost profesor de limbă și literatură română timp de patru decenii în școala din comuna Mingir. S-a născut în comuna Chiperceni, raionul Orhei, iar la Hâncești a v…
  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Președintele SA „Moldovagaz”, despre solicitarea de a reduce consumul de gaze: „De ce să fierbi un ceainic plin cu apă, dacă vrei să pregătești o singură cană cu ceai sau cafea?”

  Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” Vadim Ceban a venit cu un comentariu vizavi de reacțiile consumatorilor, după ce reprezentanții companiei au solicitat, repetat, consumatorilor să re…
  Președintele SA „Moldovagaz”, despre solicitarea de a reduce consumul de gaze: „De ce să fierbi un ceainic plin cu apă, dacă vrei să pregătești o singură cană cu ceai sau cafea?”

  Europarlamentar român, despre criza gazelor cu care se confruntă R. Moldova: „Soluționarea și ajutorul vor veni din România și UE”

  Soluționarea și ajutorul în criza gazelor cu care se confruntă în prezent R. Moldova vor veni dinspre România și dinspre Uniunea Europeană, nu dinspre Federația Rusă, opinează europarlamentarul român, Siegfried…
  Europarlamentar român, despre criza gazelor cu care se confruntă R. Moldova: „Soluționarea și ajutorul vor veni din România și UE”

  DOC/ Președinta Maia Sandu a aprobat o nouă structură a Aparatului Președintelui

  Șefa statului Maia Sandu a semnat un decret privind structura Aparatului Președintelui R. Moldova și reduce personalul-limită de la 163 de posturi și structuri la numărul de 150. În termen de o lună, secretarul…
  DOC/ Președinta Maia Sandu a aprobat o nouă structură a Aparatului Președintelui

  „Toate femeile sunt supuse riscului de a face cancer mamar, dar asta nu înseamnă că toate femeile vor dezvolta această maladie”

  Interviu cu Dragomir Tîmbur, medic chirurg-mamolog Luna octombrie este luna internațională de conștientizare a cancerului mamar La nivel global, la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân…
  „Toate femeile sunt supuse riscului de a face cancer mamar, dar asta nu înseamnă că toate femeile vor dezvolta această maladie”