Principală  —  IMPORTANTE   —   Fracțiunea PSRM va solicita Curții…

Fracțiunea PSRM va solicita Curții Constituționale să examineze legalitatea decretului Maiei Sandu, prin care l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru

Fracțiunea PSRM va depune o sesizare la Curtea Constituțională (CC), prin care îi va solicita să constate abaterile de la norma legală, în procedura de înaintare a președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu la funcția de prim-ministru. Declarațiile au fost făcute miercuri, 17 martie, de vicepreședintele Parlamentului R.Moldova, deputatul Vlad Batrâncea.

„La ora 14, împreună cu colegii din fracțiune vom depune sesizare la Curtea Constituțională. Vom solicita CC să constate abaterile de la norma legală, în procedura de înaintare a lui Igor Grosu. Considerăm că iarăși au fost încălcate anumite prevederi constituționale”, a declarat vicepreședintele Parlamentului R.Moldova, Vlad Batrâncea.

Vlad Batrâncea a mai anunțat că mâine, din partea majorității parlamentare, va fi înaintat un candidat la funcția de prim-ministru.

A ocupat funcții importante, a condus anumite procese importante și are o experiență bună în gestionarea crizelor. (…) Nu cred că o să fie corect din partea mea să mă expun asupra calităților lui Igor Grosu, dar candidatul care va fi înaintat de noi, la sigur este mult mai bine pregătit în domeniul administrării publice, în domeniul gestionării crizelor. Este om cu experiență, care știe cum funcționează sistemul financiar-bancar și care poate asigura un echilibru în societate”, a menționat deputatul.

Marți, 16 martie, președinta Maia Sandu a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat marți, 16 martie, că își retrage candidatura. 

Despre retragerea candidaturii ei la funcția de premier, Durleșteanu a anunțat printr-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook, în timp ce deputații fracțiunii PSRM se aflau, la Președinție, la consultările cu președinta R. Moldova, Maia Sandu.