Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Doi deputați ai Fracțiunii…

DOCDoi deputați ai Fracțiunii BCS solicită examinarea constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice

sursa: Parlamentul R. Moldova

Deputații Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care solicită examinarea constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Mitropolitul Vladimir susține că „într-o astfel de situație critică, este cu totul inadmisibilă promovarea și adoptarea unor legi ce vin în contradicție cu istoria, credința ortodoxă, cultura și moralitatea, dar și tradițiile bimilenare ale poporului nostru”.

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove nu menționează la ce lege se referă, dar anterior și-a exprimat „îngrijorarea” cu privire la ratificarea, în primă lectură, a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Pe 1 octombrie curent, Parlamentul R. Moldova a aprobat ratificarea Convenției de la Istanbul în prima lectură, iar la 14 octombrie – în lectura a doua. Prin ratificarea Convenției, autoritățile R. Moldova se angajează ca violența împotriva femeilor să fie pedepsită conform legii. 

Publicitate
Publicitate