Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Vitalie Marinuța la…

Reacția lui Vitalie Marinuța la acuzațiile lui Pavel Voicu despre ilegalitățile de la Ministerul Apărării

După ce săptămână trecută, ministrul Apărării, Pavel Voicu i-a acuzat pe foștii miniștri de la conducerea Ministerului Apărării de mai multe ilegalități, astăzi Vitalie Marinuța a ieșit într-o conferință de presă. Marinuța respinge acuzațiile lui Voicu și le califică ca fiind „falsuri manipulatorii”.

Pavel Voicu îl acuzase pe Marinuța că și-ar fi dăruit o armă. Marinuța recunoaște că deține un pistol, dar susține că arma i-ar fi fost oferită drept cadou de la Armata Națională.

„Arma este înregistrată legal, declarată la Poliție și înscrisă în declarația de avere și interese” a precizat Marinuța.

„Eu am și o sabie pe care am primit-o cadou de la ministrul Apărării al României. Am și un cuțit primit cadou de la un alt ministru al Apărării al României”, a mai adăugat Marinuța.

Referitor la acuzațiile că ar fi vândut ilegal armament, Marinuța susține că oamenii legii ar fi verificat tranzacțiile și nu ar fi depistat încălcări.

„Tehnica militară vândută era pusă în lista de comercializare de Parlamentul R. Moldova. Procuratura Generală a cercetat de două ori cauza și a decis că totul a fost legal”, a precizat Marinuța.

Făcând referire la declarațiile lui Voicu despre gradele militare ce ar fi fost oferite unor persoane care n-ar fi meritat, Vitalie Marinuța a declarat că „toate gradele oferite au fost oferite asumat”.

Am oferit peste 400 de grade militare. Fiecare grad a fost gândit de echipa Marelui Stat Major și fiecare grad acordat de mine este unul asumat”, a explicat fostul ministru al Apărării.

Vitalie Marinuța susține că declarațiile lui Pavel Voicu sunt falsuri și i-a sugerat să se adreseze organelor competente dacă deține probe care i-ar demonstra vinovăția.

„Să vină cu dovezi clare care demonstrează cele spuse”, a mai adăugat Marinuța.

Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, ministrul Apărării, Pavel Voicu a făcut declarații despre mai multe ilegalități de la Ministerul Apărării. Potrivit lui Voicu, predecesorii săi – Vitalie Marinuța, Anatol Șalaru și Eugen Sturza ar fi oferit nejustificat drept cadou arme mai multor persoane. Tot Voicu spunea că o parte din tehnica Ministerului Apărării ar fi fost vândută prin intermediul portalului 999.md, iar unii militari erau trimiși în misiuni de pace doar pe hârtie.

Zilele trecute și cei doi foști miniștri vizați, Anatol Șalaru și Eugen Sturza au calificat declarațiile lui Pavel Voicu ca fiind falsuri.