Principală  —  IMPORTANTE   —   Cabinetul de miniștri se întrunește…

Cabinetul de miniștri se întrunește în ședință la ora 16:00 pentru a aproba hotărârea privind declararea stării de urgență în R. Moldova

Foto: Guvernul R. Moldova

Cabinetul de miniștri condus de prim-ministra Natalia Gavrilița se întrunește joi în ședință. Unicul subiect de pe agenda ședinței Guvernului este aprobarea hotărârii cu privire la solicitarea instituirii stării de urgență în R. Moldova în legătură cu situația din Ucraina.

Ședința este programată cu începere de la ora 16:00.

Tot astăzi, după ședința Guvernului, și Parlamentul se va întruni în ședință extraordinară. Deputații urmează să examineze și respectiv să voteze, în procedură de urgență, propunerea Guvernului cu privire la declararea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu situația din Ucraina.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață, 24 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.După ședința, șefa statului a anunțat că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență în țară.

Tot președinta Sandu a anunțat a dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Stare de urgență în R. Moldova, pe înțelesul cetățenilor

Publicitate
Publicitate