Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu, despre scandalul din…

Maia Sandu, despre scandalul din jurul lui Ștefan Gațcan: „Bandiții lui Dodon folosesc instituțiile statului ca să se războiască între ei”

Lidera PAS, Maia Sandu susține că bandiții lui Dodon folosesc instituțiile statului ca să se războiască între ei în contextul dispariției de astăzi a lui Ștefan Gațcan, care și-a depus mandatul de deputat la o zi după ce a anunțat că părăsește rândurile PSRM și aderă la grupul Pro Moldova.

Politiciana, într-o postare pe Facebook, a declarat că „avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote („razborkă”)”, și a reiterat că „unica soluție sunt alegerile anticipate”.

„Dacă ei fac asemenea crime cu un deputat, imaginați-vă ce fac ei cu oamenii simpli. Ce s-a întâmplat astăzi confirmă ce ne spun oamenii zi de zi, de la Criva la Colibași, că acest Parlament nu este pentru oameni. Că unii deputați se poartă în Parlament ca marfa la piață, se vând, se cumpără, se duc cu cine plătește mai mult. Că avem un Parlament care seamănă cu o luptă dintre grupări mafiote („razborkă”). 

Este foarte grav fenomenul de azi – mai întâi îl fac pe Gațcan deputat de Hâncești, îl ridică în slăvi, apoi îl împart între ei și-l vând cui dă mai mult, apoi îl fac cu ou și oțet, apoi îl amenință și-l șantajează, apoi îl închid în beciuri pentru a obține ce vor. Ei fac orice ca să nu ajungă la pușcărie și să-și apere averile ilegale.  Atât de tare se tem, încât folosesc cele mai mârșave mijloace specifice bandiților: de la saci cu bani până la hărțuirea fizică a deputaților”, a comentat Maia Sandu.

Ștefan Gațcan a anunțat ieri, 30 iunie, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la „Pro Moldova”, iar socialiștii i-au cerut să-și depună mandatul. Astăzi, după câteva ore în care noii săi colegi au menționat că nu-l găsesc, socialiștii au publicat o declarațiile semnată de Gațcan, în care era a menționat că el renunță la mandatul de parlamentar.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, acesta ar fi spus că rămâne alături de echipa socialiștilor.

După mai multe ore în care Ștefan Gațcan a fost de negăsit, acesta a publicat un filmuleț pe pagina sa de Facebook în care susține că „Stimați prieteni, sunt bine, sănătos și nu sunt sechestrat de nimeni. Am nevoie de un pic de liniște”.

Gațcan are telefonul deconectat de dimineață.